Divac: Problemi zbog šale da hoću da budem predsjednik Srbije

Vlade Divac, legendarni srpski košarkaš i nekadašnja zvijezda NBA lige, govorio je iskreno o tome kako mu je jedna šala da bi želio da postane predsjednik Srbije napravila probleme.

Proslavljeni košarkaš i bivši predsednik Olimpijskog komiteta Srbije otkrio je kako mu je jedna šala napravila probleme, a vlast mu je odmah jednim gestom pokazala šta misli o tome.

„U onom ludom vremenu jedna iskra ode u pogrešnom smjeru“, citirao je Divac svoju suprugu u jednom trenutku razgovora, a to je zapravo i najbolji opis onog što se desilo.

„Moja šala me dosta koštala, imaš ti dosta iskustva, pričali smo i telefonom. Jednom prilikom kada sam dolazi iz Amerike i sada, mislio sam da je to malo nešto, ali to nadrasta moje kapacitete i organizacije i svega toga. Imam 100, 200 ljudi iz cijelog svijeta kako će sad do Prijepolja, majko mila, a bitno mi je da dođu. Iznajmim ja Titov ‘Plavi voz’, pa iz Beograda za Prijepolje, sa svim njima. I sad… Dan prije pozove mene predsjednik Srbije i u razgovoru nekom mi kaže da bi bilo dobro da se ja tu angažujem malo, možda da budem ministar sporta i to. Kažem ‘Ne interesuje me to’, a on kaže ‘Reci šta te interesuje“. Kažem ‘Zanima me tvoje mjesto’, kad su oni poskakali. Od tog dana, vjeruj mi, imam probleme. Zbog šale. Znači ne pada mi na pamet, ne interesuje me to. Sljedeći dan su mi na Belom dvoru za večerom su mi isključili struju, samo da mi daju… Pozvao sam ih sve, pojavio se samo Dačić i Ružica. ‘Lajao sam’ protiv Miloševića maksimalno…“, rekao je Divac gostujući u emisiji „Face to face“.

Divac je tokom 2019. godine primljen u Kuću slavnih u Springfildu, karijeru je započeo u Slogi, a zatim preko Partizana stigao do Los Anđeles Lejkersa u kojima je od 1989. do 1996. godine. Zatim prelazi na dvije sezone u Šarlot Hornetse, pa ga NBA put vodi u Sakramento Kingse od 1998. do 2004. godine. Odigrao je dvije utakmice u Zvezdi 1999. godine, te još jednu u Lejkersima prije penzije.

Jedan je od sedam igrača u istoriji NBA koji su upisali barem 13.000 poena, 9.000 skokova i 1.500 blokada.

Sa Jugoslavjiom je dva puta bio prvak svijeta, tri puta šampion Evrope i osvojio je i dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama. Ima i tri brozne, ali i zlato na čuvenom Svjetskom prvenstvu za mlade u Bormiju iz 1987. godine.

foto:sacramento

About The Author