Divac i Bogdanović: Za Jokića

divac

foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Vlade Divac koji je u NBA ligi kao igrač proveo 19 sezone i Bogdan Bogdanović koji igra za Atlantu vjeruju da će Nikola Jokić postati peti srpski igrač sa šampionskim prstenom NBA lige.

Do sada su od srpskih košarkaša šampionski prsten osvajali Darko Miličić, Predrag Stojaković, Ognjen Kuzmić i Nemanja Bjelica. Biće i peti sigurno pošto Nikola Jokić predvodi Denver, a na drugoj strani sa manjom ulogom u timu je Nikola Jović, koji može do šampionskog prstena prije nego što završi srednju školu. Vlade Divac je proveo 19 sezona u NBA ligi kao igrač. Kasnije je bio i generalni menadžer Sakramenta. Vjeruje da Jokić može sa Denverom do titule protiv Majamija.

“Jokić je definitivno podigao ljestvicu svima, i onima prije njega i onima ispred njega, tako da smo veliki njegovi navijači i nadamo se uspjehu ove godine.Naši košarkaši dolaze iz škole košarke koja je napredna. Nikola je naš i divno ga je gledati i nadamo se osvajanju titule i ove godine”, rekao je Divac.

Bogdanović
foto: aba liga/Dragana Stjepanović


Iza Bogdana Bogdanovića je šesta sezona u najjačoj ligi na svijetu. Sa Jokićem je i saigrač u reprezentaciji i ne krije da bi volio da centar Denvera dođe do titule.

“Iskreno, ja navijam za starijeg Nikolu, ipak smo mi bliži prijatelji, igramo i u reprezentaciji, mislim da je dosta iskusniji, ali svakako želimo sve najbolje i mlađem Nikoli. Svakako ćemo imati jednog predstavnika Srbije koji će osvojiti titulu, što je mnogo značajno. Ali navijamo za Denver”, rekao je Bogdanović.

Finalna serija igra se na četiri pobjede. Denver ima prednost domaćeg terena. Prvi meč na programu je u noći između četvrtka i petka.

About The Author