Dimitris Janakopulos: Cilj mi je da napravim najbolji tim u istoriji evropske košarke

Janakopulos optimista.
Dimitris Janakopulos

foto:paobc.gr

Dimitris Janakopulos vlasnik Panatinaikosa poslije pobjede nad najvećim rivalom Olimpijakosom dao zanimljivu i ambicioznu izjavu.

Instagram je iskoristio da iznese svoj ambiciozan plan.

”Cilj mi je da napravim najbolji tim u istoriji evropske košarke. Želim PAO koji će da pobijedi Olimpijakos sa 40, ne sa pet razlike. Tim koji će da uzme sedmu, osmu i devetu evropsku titulu”.

Poemuno je trenera Olimpijakosa Jorgosa Barcokasa, koji je na konferenciji poslije utakmice bio kivan na sudije.

”Barcokas treba da prizna konačno da je izgubio u fer borbi i da ne bude ironičan i arogantan. Treba jednom da izgubi i kaže da je sve bilo pošteno. Zašto se žalio uopšte”.

Pomenuo je i on sudije.

”Sve smo pokušavali posljednjih godina (da bismo bili najbolji). Sada idemo u svaki naredni meč sa ljubavlju i podstrekom. Naravno, moram da kažem da nema mjestu za nasilje i uvijek ćemo biti protiv toga. A, šta oni rade (čelnici lige)?

Stavljaju dvojicu sinova bivših sudija, Picilkasa i Simeonidisa, plus Caruhu, njihovu omiljenu ćerku. A, svi znamo zašto je ona omiljena ćerka. Nju šalju da sudi svaki zanimljiv meč”.

Na kraju, nije zaboravio Janakopulos da pomene navijače.

”Ogroman kompliment za našu publiku koja je još jednom učinila da utakmica bude slavlje košarke, uprkos svim izazovima, uprkos tome šta su nam rekli, uprkos svemu. Sve je bilo izvrsno, čestitam još jednom. Idemo dalje”.

Panatinaikos je jedini neporažen u grčkom prvenstvu sa skorom 15-0, Olimpijakos je na 13-2. Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author