Dejvis otišao iz Širokog

Amerikanac Rašun Dejvis koji se teško povrijedio na utakmici protiv Mladosti na turniru ABA lige 2 na Zlatiboru ( fraktura V metatarzalne kosti lijevog stopala) Široki danas su dogovorili sporazumni raskid ugovora.

Obzirom na to da mu slijedi višemjesečni oporavak, Davis je odlučio da će se kući polako oporavljat i spremati za novu sezonu.Danas se oprostio od kluba i saigrača

“Želim naglasiti da me rastužuje što ne mogu dovršiti sezonu do kraja boreći se sa svojim saigračima i trenerima za HKK Široki. Htio bih se zahvaliti svima vama na prilici da igram u ovom gradu, klubu i naravno navijačima. Cijenim podršku tokom cijelog svog boravka ovdje, bilo mi je dobro! Želim klubu, trenerima i navijačima sve najbolje u budućnosti.Hvala”, izjavio je Dejvis za službenu stranicu kluba.

“HKK Široki se iskreno zahvaljuje Davisu koji je pokazao veliko sportsko ponašanje na terenu i izvan njega i želimo mu brz oporavak i uspješan nastavak karijere u budućnosti”, poručili su iz Širokog.

U ABA ligi 2 je odigrao 11 utakmica uz prosjek od 15,4 poena, 4,3 asistencije, i 2,8 skokova za 30,8 minuta. BiH prvenstvo, 18 utakmica uz prosjek od 16,3 poena, 4,7 asistencija i 3,7 skoka za 29,4 minuta.

foto:aba liga/Dragana Stjepanović