Musli:Kod Trinkijerija pronašao sebe

Košarkaš Bamberga i potencijalni reprezentativac Srbije Dejan Musli je krajem prošle godine napustio Unikahu i pojačao Bamberg

Od dolaska u Bamberg pruža odlične partije kako u prvenstvu, tako i u Evroligi. Najbolji meč odigrao je u Tel Avivu  kada je Makabiju dao 20 poena i sedam skokova za samo 20 minuta na parketu. Muslin je u mlađim kategorijama bio neizostavan među “orlovima”, a nedavno je dobio poziv i za seniorsku selekciju. Ipak, klub je stao na put njegovim snovima da zaigra u najdražem dresu.

“Do 19. godine medalje i odličja su bili moja svakodnevica u reprezentativnim selekcijama. Nakon toga dugo nisam dobio poziv niti jednog selektora do prošle godine i poziva Đorđevića kako bih bio deo tima u dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Ipak, čelnici Unikahe nisu dozvolili da Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i ja napustimo Malagu na tri dana i učestvujemo u istim”, rekao je Musli u razgovoru za “Nezavisne”.

 

Andra Trinkijeri, trenera Bamberga, jedan je od najboljih i najzahtjevnijih trenera u Evropi.

“Ja sam prezadovoljan Trinkijerijem! Krase ga inteligencija, poznavanje košarke, strategije, ali reći ću vam i da on odlično procenjuje ljude, odličan je psiholog i kako kod vas u Bosni kažu: “Ništa ja tu ne bi’ mijenj’o”. Trener nam je sada na oporavku, operisao je rame i očekujemo njegov što skoriji povratak. Nijednog trenutka ne žalim što sam došao u Bamberg, jer sam kod Trinkijerija upravo pronašao ono zbog čega sam  otišao iz Unikahe, minute na terenu i osećaj da mi trener veruje”.

 

U Bambergu su ga dočekali Luka Mitrović, Leon Radošević i Aleksej Nikolić na terenu i Vlado Šćepanović na klupi.

“Naravno da se družim. Luka je van trenažnog procesa zbog povrede, ali smo u kontaktu. S Leonom i Aleksejom sam svakodnevno u kontaktu. Važno je da u novoj sredini imate nekoga iz bivše Jugoslavije. Takođe, u Bambergu je i legenda jugoslovenske košarke Vlado Šćepanović, kao član stručnog štaba tima, koji je izuzetan čovjek i odličan stručnjak”.

Muslin je prošle sezone sa Unikahom osvojio Evrokup i bio je član idealne petorke tog takmičenja.

“Znači mi puno, jer desi se dan kada se jednostavno upišete u istoriju. Dok ispisujete tu neku stranicu istorije budete možda čak i ravnodušni jer niste svjesni dešavanja. Kada prođe par mjeseci shvatite da je to što ste postigli negdje upisano i da će tu uvijek ostati. Individualna priznanja su do moje 19. godine bila da ne kažem svakodnevica, onda jako dug period neigranja, iskušenja, i evo, hvala dragom Bogu, u protekle tri godine sve je u najboljem redu, vratio sam se na stare staze. Osvajanje Evrokupa mi je ostalo u najljepšem sjećanju što se tiče profesionalne strane. Malaga je prelijep grad, svaki dan proveden u tako lijepom okruženju bio je je Božji dar”.

Dejan Musli je dva puta osvojio Superligu Srbije sa Partizanom, a 2013. godine i ABA ligu sa crno bijelima. 2017. je sa Unikahom osvojio Evrokup i bio izabran u idealnu petorku takmičenja.

foto:brosebamberg.de

About The Author