Danilović:Ponosni smo na čovjeka koji je promijenio i zadužio svjetsku košarku

Komemoracija povodom 15 godina od smrti Nebojse Popovica u Kuci kosarke KSS. BORISLAV STANKOVIC i PREDRAG DANILOVIC. Beograd, 20.10.2016. foto: Nebojsa Parausic Kosarka

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izrazio je saučešće porodici Bore Stankovića i cjelokupnoj košarkaškoj javnosti.

Predsjednik KSS, navodeći da je riječ o nemjerljivom gubitku, rekao je:

“Bora Stanković je jedan od četvorice velikana koji su postavili temelje košarke u tadašnjoj Jugoslaviji. Jedan je od najzaslužnijih za razvoj našeg sporta i za to što smo u evropskim košarkaškim okvirima decenijama imali naše na odgovornim mestima. Uz igrače i stručni štab reprezentacije imao je najveće zasluge za evropsko zlato koje smo osvojili u Atini 1995. godine.Oduvijek je bio čovjek sa vizijom, imao sam sreće da, kao predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, kao i u FIBA osam godina, sarađujem sa jednim takvim izuzetnim čovjekom koji je pisao istoriju svjetske košarke i da od njega mnogo naučim, što je neprocjenjivo iskustvo. Bila je velika čast i privilegija poznavati takvu košarkašku, sportsku i ljudsku veličinu kakva je bio naš čika Bora. Ponosni smo na čovjeka koji je promijenio i zadužio svjetsku košarku, dovoljno je da pogledate njegovu biografiju i sve će vam biti jasno.Čika Bora je, kao počasni predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, uvijek bio tu za nas da pomogne dragocjenim savjetima i velikim ugledom koji je imao u svijetu košarke i sporta uopšte “, istakao je predsjednik KSS Predrag Danilović.

foto:KSS