Dangubić je novi kapiten Partizana

Nemanja Dangubić je novi kapiten KK Partizan.

Dangubić je kao kapiten predvodio ekipu na meču protiv Lietkabelisa iako je među 12 igrača bio i Rade Zagorac, koji je u ulogu obavljao do večeras. Željko Obradović je obrazložio promjenu.

Ne znam ko je u protokolu, Nemanja Dangubić je kapiten Partizana. To je moja odluka. Ja sam riješio da on bude kapiten. Nema ko drugi da odluči osim mene“, rekao je Obradović.

Da li će tako ostati?

Nemam pojma. Razmisliću pa ću videti“.

O ostalim igračima koji nisu igrali večeras ( Kuruc, Miletić,Zagorac,Trifunović).

To je sve što je normalno, živim sa tim ljudima i donosim odluke u korist kluba. Ovi igrači koji su igrali su zaslužili. I to ne znači da ovi koji nisu igrali neće igrati. Važno je da doprinose timu i pet sekundi i 39 minuta i 55 sekundi. Svi moraju uvijek da daju maksimum“, rekao je Obradović.

Trenera Partizana su pitali i oko eventualnih pojačanja.

Da li treba da dovedem nekoga na poziciji pet, a da smanjim minutažu Balši Koprivici? To nema smisla. Neću potpisivati da bih potpisivao. Treba da shvatimo gdje živimo i gdje radimo” rekao je Obradović.

Trener crno bijelih nije imun na kuloarske priče o astronomskom budžetu.

“Ta priča o budžetima – bože sačuvaj. Ne bih dovodio nekoga reda radi. Ako bude na tržištu bilo, nebitno da li je petica, da može da promijeni – reagovaćemo. Zašto to kažem? Sezona je dugačka. Madar nije igrao, želio je da igra sa injekcijom. Meni je važnije njegovo zdravlje od utakmice. Rekao sam mu nemoj to da radiš, već da budeš spreman za naredne utakmice. Zagorac nije mogao protiv Andore jer su ga zaboljela leđa pet minuta pred početak meča. Isto mu se desilo i pred kraj jedne utakmice. To su problemi, a da bi izgurao sezonu u ovom ritmu od dvije utakmice sedmično potrebno je da imaš 12 igrača koji će moći da rade dobar trening i da imaš igrače u rosteru da ima neko da uskoči ako ti se desi nešto ovog tipa “.

Govorio je i o iskustvu tima koji ima na raspolaganju.

“Stalno pričam da Ledej i Panter imaju iskustva? Da li možda ima Koprivica. Ili možda Glas? Polako, novembar je. Radićemo”.

Problem je koncentracija igrača.

Oni su nudili, a mi nismo znali da uzmemo. Imali smo nekoliko puta lako vođstvo od 10 razlike, ali smo još lakše dozvoljavali njima da se vrate. Uz sve što pričam u pripremi utakmice, zovem na tajm-autima i zovemo sa klupe, uvijek je najveći problem dekoncentracija. Odbrana iziskuje ogromnu koncentraciju. U košarkaškoj utakmici ne možete da igrate 40 minuta na isti način. Pričam o primarnoj odbrani ‘čovjek na čovjeka’, ne pričam o promjenama odbrane, kao što su oni u posljednjem napadu stali na zonu, gdje smo mi odigrali dobro, imali otvoreni šut Glasa, a on nije ubacio. I to su oni uradili u svim utakmicama. Ne pričam o tome, već o odbrani ‘čovjek na čovjeka’. Jasno je da su oni šuterski orijentisani tim i da mi u situacijama kada je preuzimanje i kada su blokovi kasnimo za igračima. Zašto? Na tome se stalno radi, gledamo video..Moramo da shvatimo da 10 poena razlike mora da bude ogromna prednost, a ne da za 30 sekundi imaš loš napad, a oni da ubace dvije trojke. To nam je osnovni problem.

Da li svi igrači razumiju Željka Obradovića?

“Ja sam došao sa jedinom željom da vratim Partizan tamo gdje mislim da mu je mjesto. Igrači su ti koji treba da napreduju i očigledan je napredak kod nekih. Radimo i radićemo. Sve ću da uradim da pomognem, kao i cijelog života. Moja jedina uloga je da pomognem igračima i vodiću računa o interesima tima, vodeći računa o svakom od njih. Moj način rada je poznat svima, najotvoreniji sam za razgovor, za sugestiju… I za sebe mislim da imam još mnogo toga da učim. Ko hoće da napreduje i da razgovara, samo neka dođe”, dodao je na kraju konferencije.

foto:Dragana Stjepanović

About The Author