Dalibor Ilić: Obavio sam razgovor sa Janisom Sferopulosom, u Zvezdi sam na duže staze

Dalibor Ilić

foto: Crvena zvezda/ Đorđe Kostić

Dalibor Ilić igra drugu sezonu u dresu Crvene zvezde.

Utisak s početka sezone je bio da će Dalibor Ilić imati veću minutažu u dresu Crvene zvezde, ali turbulencije na Malom Kalemegdanu i promena trenera su učinile da je do sada sakupio 95 minuta u ABA ligi, dok je u Evroligi proveo 36 minuta.

Pritiv Mornara je dobio najveću šansu u mandatu Janisa Sferopulosa i uspio da zabilježi više nego solidnu partiju. Za 13 minuta koliko je proveo na parketu, upisao je devet poena i uhvatio čak osam lopti.

“Zaista rutinska pobjeda, kao što smo i očekivali. Protiv ekipa koje nemaju opterećenje pritiska uvijek je teško igrati, ali shvatili smo ozbiljno utakmicu i priveli je kraju. Jedina zamjerka je što smo dopustili da primimo veliki broj poena“, rekao je Ilić za Meridian sport.

MERIDIAN KAZINO: Uhvati Aviator jesenji let, zaigraj za Sony PS5

Paklen ritam je iza Crvene zvezde. Dvije izuzetno naporne nedelje, pa je utakmica sa Baranima došla u pravo vrijeme.

„Sigurno da prija. Ostaje se u nekom kontinuitetu utakmica. Naravno, bez potcjenjivanja rivala, ali može da se iskoristi kao jedan dodatan i bolji trening, tako da sigurno prilično znači“.

Kada dobijate priliku na kašičicu, onda je nekada teško ući u igru i odmah napraviti razliku. Često košarkaš izgori u želji da se dokaže treneru, ali Ilić je bio veoma smiren i pametno koristio situacije koje su se otvarale.

„Zadovoljan sam. Trudiću se da uvijek dajem sve od sebe, kao i da u budućem periodu zaslužim da igram što više“.

(VIDEO) Nikola Jokić i Majk Meloun isključeni na meču protiv Detroita

Janis Sferopulos je strateg koji važi za veoma otvorenog, pa je jasno predočio momku iz Višegrada šta očekuje od njega.

„Obavili smo razgovor. Naravno, ovde sam kao što se zna na duže staze, tako da treba biti strpljiv i čekati šansu kada ću biti najupotrebljiviji za ekipu“.

Mornar je bio uvertira, ono pravo stiže u petak, kada Zvezda dočekuje Olimpiju iz Milana.

„Veoma važna utakmica za nas, potrebno je da se prije svega odmorimo i da što bolje spremimo, jer jednostavno, ako želimo da ostvarimo naš cilj ove sezone, takve utakmice kod kuće moraju da se pobijede”, zaključio je Dalibor Ilić.

About The Author