Crno bijeli u četvrtak protiv Efesa

papapetru

foto. KK Partizan/Dragana Stjepanović

Partizan se ove sezone još jednom našao u Istanbulu.

Ovog puta, crno-bijeli će u okviru 29. kola Evrolige igrati u dvorani “Sinan Erdem” protiv uzastopnog šampiona Evrope, Anadolu Efesa.

U prvom ovosezonskom duelu, Parni valjak je savladao Efes rezultatom 82:79. Pred novi duel sa braniocem šampionske titule, trener Partizana Željko Obradović kaže:

“Ono što je bitno je da su im se povrijeđeni igrači vratili. Prije svega Vasa Micić i Larkin koji su apsolutno najvažniji igrači u tom timu. Biće u kompletnom sastavu. Uvijek je dobro da za protivnika imate jednu tako sjajnu ekipu koja je dvije godine zaredom bila prvak Evrope. Situacija u kojoj se oni nalaze i u kojoj se mi nalazimo je na neki način nevjerovatna. Ali, eto, dešavale su se povrede. Moramo da se spremimo da igramo neku normalnu utakmicu. Sigurno će biti motivisani, vidjeli smo već i izjave trenera Atamana koji je rekao da je za njih utakmica protiv nas ključna i u svakom pogledu mnogo važnija od utakmice sa Realom. Mislim da će u tom smislu i pripremiti utakmicu protiv nas”, naglasio je Obradović.

Joanis Papapetru je učio duela sa Efesom izjavio:

“Veoma iskusan i dobar tim. Forma ne znači ništa u Evroligi, svakog možeš da dobiješ, od svakog da izgubiš. Čeka nas veoma teška, ali za nas izuzetno bitna utakmica. Micić i Larkin su elitni igrači koji kontrolišu igru Efesa. Ali to neće promijenti način na koji ćemo pristupiti utakmici. Moramo da damo sve što imamo, da se prilagodimo njihovoj igri”, naglasio je Papapetru.

Utakmica je na programu od 18 časova i 30 minuta.

About The Author