Četiri nova igrača u Slobodi

Almir Hasandić, Đorđe Gobović, Ibrahim Mulaomerović i Rijad Avdić novi su košarkaši tuzlanske Slobode.

Almir Hasandić se vraća u Slobodu za koju je igrao pet sezona po dolasku iz Zrinjskog. Ovaj 32-godinjški bek poznat je po svom razornom šutu, a proteklih par sezona proveo je u redovima sarajevskog rivala, ekipe Sparsa.

Đorđe Gobović je 20-godišnjak koji je košarkašku karijeru započeo u Leotaru. Dvije godine, koliko je proveo u Trebinju, proveo je i u Budućnosti iz Bijeljine odakle odlazi u Ameriku. Gobović je visok 210 centimetara i igra na pozicijama tri i četiri.

Ibrahim Mulaomerović je 24-godišnji košarkaš rodom iz Gradačca koji će od iduće sezone nositi dres tuzlanske Slobode. Novi centar crveno-crnih visok je 214 centimetara, igra na poziciji pet i veoma dobro poznaje Prvenstvo BiH i klubove koji nastupaju u ligi budući da je u karijeri nosio dres Proma iz Donjeg Vakufa. Mulaomerović je nastupao i u inostranstvu, vrijedi istaći kako je igrao za Zlatorog Laško iz Slovenije, u Litvaniji je nosio dresove klubova Dzukija i Mazeikiai, a oprobao se i u Španiji gdje je bio član drugog tima ekipe Baskonije.

Rijad Avdić, sin legendarnog Samira Avdića, još jedno je pojačanje crveno-crnih. Svoj košarkaški put počeo je u Sarajevu gdje je nastupao za tri sarajevska kluba (Bosna, Realway i Koš) do svoje 16. godine nakon čega se ovaj 24-godišnjak otisnuo na put u Evropu. Prva stanica bila je Alba iz Berlina gdje je prošao njihov omladinski program kroz kadetske i juniorske selekcije da bi nakon toga sa 19. godina otišao put Minehna u ekipu Bajerna. Nastupao je i za selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a njegovu karijeru na jedan period zaustavila je povreda koju je zaradio u reprezentativnom dresu. Avdić se uspio oporaviti i prošle sezone je uspješno nastupao za WWU Baskets Munster što je ujedno i njegov posljednji angažman uoči dolaska u Tuzlu. Visok je 201 centimetar i pokriva pozicije tri i četiri na parketu.

Prije ovih igrača Sloboda je produžila ugovore sa Đorđem Lelićem i Adijem Alikadićem.

foto. OKK Sloboda