Čađo i Maljkovićeva: Uvijek na pobjedu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u hotel „Kraun Plaza“ i započela pripreme za posljednju kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj.

Srpski tim će u subotu u Istanbulu odigrati duel protiv Litvanije koji neće imati rezultatski značaj. Srbija je u dosadašnjem toku ostvarila dvije pobede protiv Turske i jednu protiv Litvanije, pa je već osigurala poziciju na šampionatu Starog kontinenta.

“To što smo se već plasirale na Evropsko prvenstvo ne znači da ne želimo da pobijedimo svaku utakmicu. Protiv Litvanki u prvom duelu u novembru nije bilo sve sjajno i ne možemo da se pohvalimo da smo odigrale neki pretjerano dobar meč. Pokušaćemo da odigramo bolje od toga. Isto tako očekujem da mi mlade igračice pokažu da su zaslužile poziv i da mogu da budu dio ovog seniorskog tima”, istakla je selektor reprezentacije Marina Maljković.

Ona je ovoga puta okupila u „Kraun Plazi“ sljedeće igračice: Ivon Anderson, Jelenu Bruks, Dajanu Butuliju, Anu Dabović, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Saru Krnjić, Nikolinu Milić, Jovanu Nogić, Draganu Stanković, Teodoru Turudić, Aleksandru Crvendakić i Sašu Čađo, a njima će se poslije večerašnjeg treninga priključiti još nekoliko košarkašica iz mlađe grupe koje su prethodnog vikenda trenirale u Vizuri.

“Uvijek se radujemo okupljanju, zato što uvijek ima mnogo pozitivne energije i veoma smo srećne što se poslije nekog dužeg vremenskog perioda ponovo vidimo. Kao i svaki put, protiv Litvanije ćemo ići da pružimo što bolju partiju, da se spremimo i da pobijedimo, jer bi bilo lijepo da ovaj ciklus završimo pobjedom”, rekla je Saša Čađo.

Reprezentacija Srbije utakmicu protiv Litvanije odigraće u subotu u Istanbul.

foto.kss

About The Author