Budućnost odustala od Lige BiH

foto:kosarka24.ba

Bijeljinska Budućnost neće naredne sezone igrati Ligu BiH.

Budućnost je odlučila da nakon najbolje sezone u istoriji kluba, istupi iz Lige BiH i vrati se u Prvu ligu Republike Srpske.

O ovoj odluci javnost su obavijestili saopštenjem.

“Nakon najuspješnije sezone, u kojoj je KK “Budućnost Prolab” ostvario istorijski uspjeh kluba, ali i bijeljinske košarke, osvojivši treće mjesto u regularnom dijelu Prvenstva BiH te igravši polufinale play-offa Prvenstva BiH, kao i finale Kupa Republike Srpske, Uprava Kluba odlučila je da klub ostaje posvećen svom prvobitnom cilju – promociji košarke i sporta, kao i razvoju i afirmaciji mladih košarkaša i košarkašica. Misija Kluba ostaje kreiranje optimalnih uslova za razvoj omladinskih kategorija.

Zato će KK “Budućnost Prolab” u narednoj 2023/2024. sezoni nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj će znatno veći prostor za igranje i košarkaški razvoj dobiti mladi košarkaši, uz angažiranje nekolicine iskusnijih igrača. Prvi tim KK “Budućnost” u Prvoj ligi RS nastupaće pod imenom novog glavnog sponzora – KK “Budućnost Profy” Bijeljina”, saopšteno je iz Budućnosti kao i to da je dogovorena saradnja sa sarajevskom Bosnom u kojoj će mladi igrači iz Budućnosti dobijati priliku.


About The Author