Budućnost: Komesar za suđenje ABA lige, Srđan Dožaj mora da ide!

Saopštenje Budućnosti.
Džejlin Smit

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Budućnost iz Podgorice obratila se saopštenjem poslije prve utakmice polufinala plej-ofa ABA lige.

Budućnost je izgubila od Partizana u Beogradu, a nakon tog meča, njihovi sudijski eksperti, su analizirali suđenje i došli do zaključka da su oštećeni u 20 situacija, a oni su u video zapisu objasnili 13, valjda im se nije dalo i ostalih sedam “isjeći” u nekom programu pošto zahtijeva dodatno vrijeme, a utakmica broj dva dolazi za pet dana. Izdali su i saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

Poštovana javnosti,

Komesar za suđenje ABA lige, Srđan Dožaj mora da ide!

Košarkaški klub Budućnost je, kao i u 25. kolu regularnog dijela, analizirala sudijske odluke na prvom polufinalnom meču ABA lige između Partizana i našeg kluba i uvidjeli smo niz grešaka na našu štetu. Sudijski kriterijum nije bio isti za obe ekipe, pronašli smo 20 grešaka na našu štetu a u video zapisu smo izdvojili 13 najočiglednijih. Mogu se vidjeti nedosuđeni faulovi, pogrešno dosuđeni faulovi, kao i dvostruki aršini kada su u pitanju “koraci”.

Igraj Lucky’s 6 u Meridianu i uzmi iPhone 15

Naš klub neće dozvoliti ovakav tretman kod sudija u ABA ligi, ne želimo da u odlučujućim mečevima nisu igrači ti koji odlučuju pobjednika utakmice. Najodgovornija osoba za ovako nizak nivo suđenja je komesar za suđenje u ABA ligi – Srđan Dožaj. Zato šaljemo jasnu poruku gospodinu Dožaju: Pakuj kofere!

Video zapis sa navodnim greškama na štetu Budućnosti možete vidjeti OVDJE

Partizan vodi sa 1:0 u seriji, a revanš u Podgorici igra se u utorak sa početkom od 18 časova.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama. 

About The Author