Budućnost: Biće teško

Budućnost – Cedevita u polufinalu ABA lige.

Budućnost će u polufinalnoj seriji protiv Cedevite imati prednost domaćeg terena.

U nedjelju u Podgorici ove ekipe će šesti put ove sezone uzkrstiti koplja.

Budućnost je slavila u tri meča, Cedevita u dva.

“Ne može se nijedan od naših prethodnih pet mečeva ove sezone uzeti kao smjernica. Ni onaj prvi u ABA ligi kada smo ih spustili na 60 poena, jer sada su jači za Markotu a on je izuzetno važan igrač na ,,četvorci“ ili ,,petici“. Njihova startna petorka zaslužuje veliki respekt, ta postava Ukić, Krušlin, Nikols, Markota i Stipanović. Uz mladog Musu koji je mnogo napredovao, mnogo ih cijenimo, ali vjerujemo da ih možemo pobijediti”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić,koji je pozvao navijače da naprave dobar ambijent.

“Ova, prva utakmica može se posmatrati iz dva ugla. Prvo, da je Cedevita odmornija i kompletna za ovaj duel, za razliku od nas. A mnogo sam puta rekao, da smo kompletni, sa Barovićem i Lendrijem, ne bi strijepili od bilo koga. Ovako, meč iziskuje posebnu pripremu. Drugo, mi imamo prednost domaćeg terena i želimo da je iskoristimo, jer ovaj prvi duel je mnogo važan. Mnogi su ovih dana pozivali da dvorana bude puna, a ja ih pozivam da nas žestoko bodre. A to znači da ne želimo pozorišnu atmosferu, niti ambijent teniskog meča, nego košarkaški ambijent. Cedevita je izuzetno ozbiljan protivnik”.

Petar Popović želi u finale.

“Od kada smo se okupili u avgustu prošle godine željeli smo da učinimo nešto zaista posebno. Pored sveg dobrog što smo ostvarili, ne mislimo da treba da stanemo. Finale ABA lige je ono što želimo. Iako se odlično poznajemo, ovaj prvi duel može donijeti neka iznenađenja na terenu, zato je prva utakmica izuzetno važna. Vidjeli ste prije manje od dva mjeseca, izgubili smo u posljednjem napadu u Zagrebu u ABA ligi da bi samo nekoliko dana kasnije pobijedili Cedevitu sa velikom razlikom u Evrokupu u Podgorici. Spremni smo, dobro smo radili i vjerujemo da možemo do trijumfa.“

Prvi meč polufinalne serije Budućnost – Cedevita na programu je u nedjelju u POdgorici od 21 čas (Arenasport,RTRS plus)

foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili