Cedevita: Po brejk u Podgoricu

Budućnost dočekuje Cedevitu u polufinalu ABA lige.

Budućnost je u ABA ligi imala učinak 17-5, kao i Cedevita, ali je ispred Zagrepčana završila jer je kod kuće u 8. kolu ABA lige protiv Cedevite slavila sa šest razlike, a u Zagrebu je u 19. kolu ABA lige poražena sa pet razlike.

Ove dvije ekipe ove sezone su osim dva meča u ABA ligi igrale i u  Superkupu ABA lige u Baru (tada je Cedevita pobijedila 78:69), kao i u dvije utakmice u Top 16 fazi Evrokupa (Budućnost je u Zagrebu slavila 78:75, a u Podgorici je bila ubjedljiva 84:52).

“Došli smo na te, hajmo reći, najvažnije utakmice. Igramo protiv ekipe koja je po svim komponentama neki naš rang. Utakmice koje smo igrali međusobno su bile tog tipa i po svemu možemo zaključiti da će stvarno odlučiti detalji. Mislim da smo u jednom solidnom ritmu. Neću sad pretjerivati, ali mislim da je jako dugo vremena prošlo otkad smo izgubili zadnju utakmicu i, bez obzira što možda ne briljiramo u zadnjim utakmicama, pobjeđujemo i imamo potrebno samopouzdanje za ovu seriju. Pokušaćemo to sve skupa iskoristiti da tu jednu otežavajuću okolnost, a to je njihov domaći teren, koji njima na papiru daje male postotke prednosti, okrenemo u našu korist i da učinimo sve da dobijemo seriju. To je naš cilj”, izjavio je kapitan Cedevite Roko Ukić.

Budućnost će u seriji imati prednost domaćeg terena.

“Svaki gostujući teren u ABA ligi je nezgodan. Svaki put kad izađeš u ABA ligi izvan svoje dvorane nezgodno je igrati. Moramo znati da Budućnost u ABA ligi kod kuće nije izgubila nijednu utakmicu. Oni su tokom ove sezone kod kuće izgubili samo od Kubana i Darušafake, a znamo da su to top ekipe iz Evrokupa. I mi ćemo morati odigrati na tom nivou, a to sigurno možemo jer smo to tokom ove sezone već pokazivali. Utakmicu koju smo u ABA ligi igrali u Podgorici smo stvarno odigrali napadački loše, a defanzivno solidno i imali smo utakmicu na jednu loptu. Ne smatram da ćemo morati raditi čuda, ali ćemo morati igrati stvarno kvalitetno, pogotovo odbrambeno, ako želimo dobiti i ako želimo okrenuti prednost domaćeg terena. Mislim da nam putovanje neće predstavljati neki pretjerani problem, pošto se igra jednom sedmično. Mi smo spremni igrati koliko god treba, samo da prođemo”, dodao je Ukić, koji je igrao  za Cedevitu u sezoni 2014./2015, kada je  trener bio Jasmin Repeša. Tada je Cedevita kao treća takođe u polufinalnoj seriji ABA lige igrala protiv druge Budućnosti i napravila je veliki preokret iz 0-2 u 3-2.

Jure Zdovc može u prvom meču računati na sve igrače.

“Treniramo malo jače. To se možda malo i vidi. Igrači u zadnje vrijeme nisu navikli da se malo duže i jače trenira pa je tu malo i nervoze, što je isto dobro. To je vjerojatno zato što već malo razmišljaju i o utakmicama koje dolaze. Svi jedva čekamo da to počne. Prva utakmica u seriji je bitna, ali nema tu pravila kad se igra serija. Mi imamo neko samopouzdanje. Dobijamo utakmice, kako god da ih dobijamo, i moramo odigrati na visokom nivou. Napad je bitan, ali mislim da će na kraju presuditi obrana. Važno je zaustaviti serije njihovih igrača. Oni imaju individualnu kvalitetu. Igraju gore, dolje, padnu u neku rupu i onda se nađe neki Ivanović, Gibson ili Gordić, koji uđe u neku seriju i promijeni tok utakmice. Tu moramo biti pametni i koncentrisani. Bez povreda smo i kucam u drvo da tako ostane kako bi dali maksimum”,rekao je Zdovc.

Prvi meč Budućnost – Cedevita  igraće se u nedjelju u 21 čas u Podgorici.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili