Mornar: Nismo bez šansi

Počinje plej of ABA lige.

Košarkaši Mornara u polufinalu igraće protiv velikog favorita i branioca titule Crvene zvezde,koja ima prednost domaćeg terena.

“Mi smo dobrim igrama u protekla tri mjeseca postigli cilj: sad svi misle da Mornar može da igra protiv bilo koje ekipe. To je izuzetan kompliment za nas. Za dvije godine igranja u ABA ligi već smo stekli toliko simpatija u Regionu, da ne stižemo ni da odgovorimo na sve čestitke koje svakodnevno dobijamo. Ovaj rezultat je došao iz jedne sjajne atmosfere koja vlada u klubu. Svi smo kao jedan i na to smo vrlo ponosni”,rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i dodao:

“Zvezda je sigurno, ne samo u odnosu na nas, nego na sve ekipe u ABA ligi, apsolutni favorit, ali kao što sam bezbroj puta rekao – mi se ne plašimo nikog. I to iz prostog razloga što znamo koliko možemo. Nastojaćemo da pružimo maksimum u toj utakmici. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, vidjećemo. Sigurno da imamo nekih svojih aduta koje ćemo pokušati da iskoristimo na toj prvoj utakmici. Ipak, sve zavisi od Crvene zvezde. Zveda je sastavljena od 12 igrača, maltene, podjednakog kvaliteta, na svim pozicijama su pokriveni sa dvojicom ili trojicom igrača, imaju i mladost i iskustvo i atleticizam, jednostavno igranje u Evroligi čini ih dominantnim što se tiče ABA lige. Ali, mi u Beograd idemo dignuta čela i budite sigurni da ćemo dati sve od sebe da eventualnu priliku, odnosno slabije izdanje Crvene zvezde, iskoristimo.”  

Od Nemanje Vranješa očekuju su poeni.

“Pred nama je najvažniji, ali i najljepši dio sezone. Igranje polufinala ABA lige protiv ekipe kakva je Crvena zvezda mislim da je spektakl za sve nas u klubu, ali i navijače. To je praznik i za crnogrsku košarku. Ne prijetimo Zvezdi, ona je apsolutni favorit, ali mi smo ove godine pokazali da itekako znamo da igramo kao autsajderi. Ne idemo sa bijelom zastavom u Beograd, pokušaćemo da odigramo jednu egal utakmicu, pa ako nam se ukaže šansa da možda i savladamo Crvenu zvezdu”,rekao je Vranješ.

Veliki hendikep za njegov tim biće neigranje Uroša Lukovića.

“Istina, veliki hendikep za našu ekipu je povreda Lukovića. Mislim da je to jedini naš igrač čije odsustvo je nemoguće nadoknaditi. Pokazali smo, međutim, protiv Ostendea da možemo i bez njega, skupili smo redove, malo promijenili taktiku, i veoma dobro odigrali. nadam se da će tako biti i protiv Zvezde.”

Prvi meč polufinala Crvena zvezda – Mornar igraće se u nedjelju od 19 časova u beogradu.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili