Branislav Đekić potpisao za Budućnost

foto: KK Budućnost Prolab

Branislav Đekić novi je igrač bijeljinske Budućnosti.

Đekić u Bijeljinu dolazi iz KK “Euro Nickel”, makedonskog prvoligaša iz Kavadaraca. Visok je 208 cm i Budućnost”će pojačati na poziciji krilnog centra.
Branislav je rođen 1991, a tokom bogate karijere igrao je za brojne klubove u regiji. Ponikao je u klubu Ćuprija, odakle prelazi u FMP iz Železnika, s kojim je osvojio dvije juniorske Evrolige. Potom prelazi u Partizan, gdje je osvojio nekoliko domaćih trofeja i učestvovao na final fouru Evrolige u Parizu. Bio je na posudbi u Mega Vizuri, a potom odlazi u Sjevernu Makedoniju, gdje je igrao za Strumicu i Kumanovo. Đekić je iskusio i slovenačku ligu igrajući za Zlatibor Laško” a potom igra za OKK Beograd. Nakon toga, ponovo se vraća u Sjevernu Makedoniju, u klub Feni Industri. Kratko igrao za Rogašku, potom Kumanovo, a sezonu 2019/2020 provodi u sarajevskim Sparsima, sa kojima je osvojio Kup BiH. Posljednje dvije godine proveo je u Sjevernoj Makedoniji, igrajući prvo za Kumanovo, a potom i za Euro Nickel iz Kavadaraca.


Branislav je prošao sve omladinske selekcije Srbije, a sa reprezentacijom do 16 godina osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2006. godine te zlatnu 2007, dok je sa reprezentacijom do 18 godina bio takođe na najvišem postolju na Evropskom prvenstvu 2009. godine.

About The Author