Bosnić: Musa ima ogromnu želju da igra protiv Češke i Bugarske

Dolazak Džanana Muse na okupljanje košarkaške reprezentacije BiH zasad je neizvjestan, s obzirom da je prvotimac španskog Breogana na posljednjem testiranju dobio pozitivan nalaz na korona virus.

Selektor Vedran Bosnić ipak vjeruje da bi mogao računati na 22-godišnjeg reprezentativca u mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke Republike (26. novembar) i Bugarske (29. novembar).

U Španiji jako često testiraju igrače, praktično svakodnevno. Sve do jučerašnjeg testa Džanan je bio negativan, stoga ostavljam otvorenu mogućnost da posljednji nalaz možda nije tačan. Također je asimptomatičan i prebolio je ranije ove godine koronu. On će se, u svakom slučaju, testirati i u narednim danima, čekamo rezultate i nadamo se najboljem. Moram naglasiti da ima ogromnu želju da nastupi za reprezentaciju, mjesecima smo u redovnom kontaktu i pričali smo o svemu što se tiče predstojećih mečeva. Raduje se okupljanju i nastupu naše ekipe pred publikom, zato se itekako zabrinuo kada je dobio posljednji nalaz. Ipak, ponavljam, nadamo se najboljem”, ističe selektor Bosnić.

Prvi trening reprezentativci BiH trebali bi obaviti u ponedjeljak, kada se očekuje i da tim bude kompletiran nakon što Zmajevi okončaju svoje obaveze u klubovima.

Susret BiH – Češka igra se narednog petka (20 sati) u velikoj dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija).

foto.fiba

About The Author