Boriša Simanić: Moguće je da opet zaigram

Boriša Simanić

foto:printscreen

Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić bio je jedan od učesnika Svjetskog prvenstva u Manili.

Nažalost, samo do utakmice sa Južnim Sudanom, kada je zadobio udarac koban po njegovo zdravlje, zbog čega je izgubio bubreg. Od tog momenta, pa sve do posljednjeg dana boravka naše delegacije na Filipinima, Simanić je proveo u bolnici gdje je dva puta operisan, a bio je i životno ugrožen. U jedinoj izjavi za Radio Beograd od povratka sa Svjetskog prvenstva, Simanić je sve obradovao radosnim vestima o trenutnom zdravstvenom stanju.

Boriša Simanić je, poslije prijema kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Andrićevom vencu, rekao da je iz dana u dan njegovo zdravstveno stanje bolje.

“Odlično sam, stvarno! U početku je bilo baš nezgodno, iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku”, rekao je Boriša.

Povratak Nemanje Gordića

Simanić je tokom eliminacione faze Mundobasketa bio veliki izvor motivacije izabranicima selektora Svetislava Pešića. Objasnio je kako je izgledala komunikacija s timom i kada se desio prvi kontakt nakon buđenja iz anestezije.

“Pošto sam imao dvije operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspio fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobjede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije”, uz osmjeh je rekao krilni centar reprezentacije Srbije.

(VIDEO) CSKA: Hvala Banjaluka

Na pitanje da li postoje naznake o njegovom eventualnom povratku na parket, optimistično je odgovorio:

“Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri mjeseca ne smijem ništa da radim. Poslije toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)… Očekuju me analize pod fizičkim naporom i poslije toga ćemo sve znati”, zaključio je Boriša Simanić.