Bokan:Imamo perspektivu

foto:KKBuducnost

Predsjednik Budućnosti Dragan Bokan o novoj, prošloj i budućim sezonama…

Budućnost je izgubila titulu u ABA ligi, ali je opet šampion Crne Gore, što Bokan smatra kao uspjeh.

“Još jedna uspješna sezona je za nama. Ostaje žal što nismo nastavili sa osvajanjem ABA lige, da još jednu godinu povežemo u Evroligi. Imali smo finale ABA lige na pet utakmica. Osvojili smo duplu krunu, vratili šampionski pehar u Podgoricu. Imali smo uspješnu sezonu, manje se primjećuje da je klub i u prošloj godini nastavio da se organizaciono podiže. Sad se može konstatovati ispred Upravnog odbora da je učešće Budućnost Volija u Evroligi nije napravilo veći problem kad su finansije u pitanju. U narednih desetak dana zatvorićemo kompletne obaveze iz prethodne sezone. Imamo još jedan lični dohodak dužni dijelu igrača, to će vjerujem biti riješeno tokom sljedeće sedmice. Bio je strah da će nas učešće u Evroligi malo udaljiti od stabilnosti finansija u klubu, ali to se nije desilo. Kontinuitet dobrog vođenja kluba je obezbijeđen”, rekao je Bokan.

Osvrnuo se na sezonu ABA ligi.

“Promijenjen je menadžment ABA lige, nakon završnice posljednje sezone gdje je Budućnost Voli jako oštećena. Došlo je do promijene i drago mi je da je naš klub u ABA ligi imao i ima partnere, da liga bude u budućnosti bolja. Prepoznato je da su rukovodioci ABA lige direktno odgovorni za dešavanja u završnici prethodne sezone. Ono što je jako bitno, je da pokušamo obezbijediti menadžment. Nadam se da ćemo 15. 7. u Banja Luci Saša Pavličić – Bekić sa ljudima koje će on izabrati ubuduće voditi ABA ligu, dok se klubovi ne dogovore. Liga je finansijski stabilna, obezbijedila je normalno funkcionisanje svih utakmica u ABA i ABA 2 lige”.

O novom treneru ekipe Slobodanu Subotiću:

Subotić je čovjek iz Crne Gore, koji je rano otišao u inostranstvo. Iza njega je bogata trenerska i igračka karijera. Siguran sam da smo odabrali dobro rješenje, koje će obezbijediti kontinuitet. Ovo je sredina koja očekuje puno od Budućnosti. Puno se uradilo kada je košarka u pitanju u Crnoj Gori, u Budućnosti, Savezu, Mornaru, stabilnim ABA 2 ligašima. Crnogorska košarka ima jako dobru perspektivu”.

Foto:KK Buducnost.me.

About The Author