Bokan: Zahvaljujem se Mijoviću

foto:KKBuducnost

Dragan Bokan predsjednik Budućnosti govorio o odlasku trenera petra Mijovića, koga je na klupi zamijenio Dejan Milojević.

Odlazak Mijovića, na njegovu inicijativu, nismo očekivali na početku sezone. Znajući da smo imali probleme u prethodnoj sezoni, u ovoj smo krenuli dobro. Kako je sezone odmicala, Petar Mijović nije bio zadovoljan kako stvari stoje. Nažalost za sve nas u klubu, donio je odluku da je bolje da prepusti tim novom treneru, nego da dođemo u situaciju da nastavimo sa promjenjivim rezultatima koji bi nas doveli ka ispadanju u Evrokupu i lošem rezultatu u ABA. Zahvaliću se, u ime svih u klubu, Petru Mijoviću, koji se pokazao kao profesionalan i odgovoran. Od rada sa mlađim selekcijama, pa kao pomoćni trener prvog tima, potom i šef stručnog štaba prvog tima. Želim mu sreću u nastavku karijere, siguran sam da je perspektivan trener i da će nastaviti da gradi karijeru. Povjerenje koje je dobio u Budućnost Voliju od 2017. do srijede je ono što je Petra Mijovića dovelo na mnogo veći nivo trenera, nego prije nego je došao u klub. Zaslužuje da mu se pohvalno obratim”, rekao je Bokan.

Definitivna odluka bila je skoro izvjesna već u utorak.

“U razgovoru koji smo imali pred meč sa Virtusom u Bolonji, rekao mi je, ponovio već nekoliko puta, da nije zadovoljan kako reaguju igrači i da je skeptik da tim pod njegovim vođstvom može doći do značajnog rezultata. Na tom sastanku, gdje sam bio prisutan, očekivao je reakciju od igrača i to nije dobio na meču protiv Virtusa. Nije je dobio ni na drugom meču protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani prethodne sedmice, a nije bio ni zadovoljan igrom u četvrtoj dionici pobjede nad Borcem u Čačku”, dodao je Bokan.

Sveukupno, rezultati Mijovića od starta sezona bili su dobri…

“Da budem precizan, ovdje nije problem u porazima, već u reakciji tima i onom što bi dovelo Budućnost Voli u situaciju koju navijači ipak ne bi mogli prihvatiti. Po dolasku iz Italije, oko 19 časova u srijedu mi je saopštio odluku da želi da pruži šansu ekipi i da ekipa pod njegovim vođstvom ne može da se podigne”, zaključio je Bokan.

foto:buducnost VOLI

About The Author