Bokan ostaje na čelu Budućnosti

Održana je Izborna skupština KK Budućnost.

U skladu sa dnevnim redom, odlučivalo se o izboru predsjednika i potpredsjednika Skupštine i predsjednika Kluba, izabrani čalanovi Upravnog odbora, usvojen je Statut i finansijski izvještaj za prethodne tri godine.

Za predsjednika Skupštine izabrana je dr Slađana Vujačić, potpredsjednik je Igor Popović, a mandat za pomenute funkcije je u trajanju od 5 godina.
Predsjedniku Kluba, Draganu Bokanu je ponovo ukazano povjerenje i produžen mandat za narednih 4 godine, kao i Upravnom odboru u istom sastavu.
Predsjednik Budućnost , Dragan Bokan, nakon kratkog osvrta na ostvareno tokom prethodne četiri godine, predstavio je razvojnu strategiju za naredni period.

Budućnost Voli će se posvetiti radu sa mladima i kroz preuzimanje Studentskog centra koji će biti razvojni centar podmlatka za Budućnost Voli.

“U Budućnost Voliju je ove sezone do sada upisano 59 polaznika škole košarke, imamo 17 mlađih pionira, 18 pionira i 16 juniora. U Studentskom centru su kadeti i juniori u kojima je 24 mladih, perspektivnih  igrača. Smatramo da fokus treba da bude na kvalitetu, ne na kvantitetu, tako da je taj broj ove sezone optimizovan. Plan Studentskog centra i košarkaškog kluba Budućnost Voli jeste okupljanje djece i mladih igrača koji će pod vođstvom trenera Nenada Trajkovića napredovati i postati konkurentni igrači za seniorski tim Budućnost Volija.

Budućnost Voli će nastaviti sa kontinuiranim okupljanjem novih, talentovanih igrača, koji će dobrim radom, organizacijom i logistikom ostvariti  vrhunski kvalitet. U narednom periodu će se težiti ostvarenju cilja – formiranje igračkog kadra koji će moći da donese i profit klubu i stvaranje budžeta koji se neće u potpunosti oslanjati na pomoć i finansiranje prijatelja kluba i države…

To je cilj koji smo postavili, i optimistično gledamo na taj naš razvojni plan, mada u potpunosti svjesni da taj put nije lak. U vezi s tim, ostvarili smo saradnju sa košarkaškim klubovima Anagastum iz Nikšića, koji vodi Peko Višnjić i Koš iz Sarajeva, Seada Bukve, kojim smo pokrili kompletnu Bosnu i Hercegovinu, kako bi u međusobnoj saradnji razvijali talente kroz dva najbitnija koraka – prepoznavanje i pravilan rad sa njima od samog početka.

Nadam se da moj zaključak neće zvučati neskromno – ponosni smo na ostvareno. U isto vrijeme, motivisani smo da nakon četiri godine, na sljedećoj Skupštini zaključimo da smo ostvarili planove i na pravi način odgovorili svim izazovima, jer ne želimo da ovo bude tačka na kojoj smo stali, nego samo jedna stepenica ka većim ciljevima i uspjesima. Budućnost Voli, ponos Crne Gore, to zaslužuje.” izjavio je Dragan Bokan.

foto:Budućnost VOLI

About The Author