Bogdanović: Đoković je inspiracija (VIDEO)

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović sa Atlantom je prošle sezone igrao polufinale Istočne konferencije NBA lige. Pred novu sezonu novinare je zanimao njegov odnos sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem.

“Novak i ja smo prijatelji, možda i više od toga jer je on velika inspiracija i motiv. Njegov mentalni sklop je uvijek na najvišem nivou i uvijek je imao za cilj da bude najbolji svih vremena. Nije imao za cilj osvajanje samo jednog grend slema. Čak i kad nije imao ni jedan trofej cilj mu je bio da bude najbolji. Od njega može mnogo da se nauči. Bez obzira na sport kojim se bavite, njegov mentalitet može da vam bude primjer i vodilja. Način na koji se bori sa svim preprekama i stvarima oko sebe je inspirativan”, rekao je Bogdanović.

Polufinale prošle sezone obavezuje na sličan ili bolji rezultat.

“Jedan od motva koji ima svaki igrač je da osvoji NBA ligu. Svakako da je to ultimativni cilj. Imamo mnogo da radimo na putu do trofeja. Vidjeli smo kako blizu možemo da dođemo, ali i koliko je to istovremeno daleko. Sigurno da nam je titula želja”.

Ekipa Atlante tokom ljeta nije imala krucijalnijih promjena.

Dobra stvar je što smo ostali na okupu, to je rijetkost u NBA. Promjene se dešavaju veoma brzo, a mi smo uspjeli da zadržimo gotovo čitav tim, uz nekoliko novih igrača koji bi trebalo da doprinesu da budemo bolji. Sada je sve na nama. Drago mi je da igram sa istim igračima kao i prethodne sezone. Znamo se odlično, svjesni smo šta možemo, kao i da smo sposobni da budemo bolji. Iz tog ugla sve zavisi od nas”.

foto:atlanta