Bivši trener Igokee na novom zadatku

Nenad Trajković preuzeo je ekipu Studentskog centra.

Trajković je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri osim Igokee i Spartaka, koje je vodio u prethodnoj sezoni, vodio Krku, Banjalučku pivaru, Partizan, Slogu i Borac. Kao selektor nacionalnih timova, Trajković je radio u selekcijama Irana i Letonije. Kao pomoćni trener, iskustvo je sticao u ekipama Partizana, Lotomatike, Dinama iz Moskve i Finiksa.

U košarkaškim krugovima, Nenad Trajković važi za nekog ko ima velikih i uspješnih iskustava sa mladim igračima. Svoja iskustva i znanja prenosio je na velikane svjetske i evropske košarke kao što su Vlade Divac, Nikola Vučević, Goran Dragić, Aleksandar Đorđević, Saša Danilović, ali i Brandon Jennings, Klay Thompson i Amare Stoudemire.

Plan Studentskog centra i košarkaškog kluba Budućnost VOLI jeste okupljanje djece i mladih igrača koji će pod vođstvom trenera kao što je Nenad Trajković napredovati i postati konkurentni igrači za seniorski tim Budućnost Volija

“Prije svega se zahvaljujem Draganu Bokanu što je odabrao mene kao trenera koji će da uvede neke novine u mlađem pogonu Budućnost Volija i u seniorskom timu Studentskog Centra. Želim da mu se zahvalim što mi je dao šansu da svojim iskustvom, svojim znanjem i predanim radom odgovorim na njegove ideje i zahtjeve.Ideje su da se mlađi pogon podigne na viši nivo i da bude prepoznatljiv po odličnom radu sa talentovanim mladim igračima i da će ta prepoznatljivost uticati na odluku talenata, prvenstveno iz Crne Gore ali i iz regiona i šireg područja gdje možemo pronaći odgovarajuće talente.To se ne može desiti preko noći i to neće biti samo zahvaljujući mom znanju i iskustvu koje sam sticao 40 godina radeći u košarci, već zahvaljujući i cijeloj organizaciji. To znači da će i organizacija i logistika biti podignuta na veći nivo a samim tim će doći i do edukacije trenera koji se nalaze u klubu. Ja ću se truditi da svo svoje znanje koje sam dugo godina sticao, kao asistent vrlo poznatim trenerima kao što su Vujošević, Ivković, Obradović, Maljković, Džaković i mnogim drugim trenerima, ali i svojom reputacijom. Prepoznatljiv sam kao trener koji zna da od talenta napravi vrhunskog igrača, kao trener koji je radio i u NBA Ligi, koji je radio sa NBA igračima i podigao te igrače na viši nivo”, rekao je Trajkavić i nastavio:

“Ja ću se truditi da svo svoje znanje ulijem u taj program koji je gdin Bokan postavio pred nas i mislim da će to dati neke rezultate. Da li će to biti ove godine ili sljedeće godine zavisi sve od igrača koje mi trenutno imamo. Gledaćemo da stalno osvježavamo i dovodimo nove, talentovane igrače, koji će dobrim radom, dobrom organizacijom i dobrom logistikom biti pretočen u jedan vrhunski kvalitet.Nama je cilj da možemo napraviti igrače za reprezentaciju Crne Gore, da napravimo igrače koji će moći i van Crne Gore da se prodaju i koji će moći na neki način da donesu i profit klubu. Takvi su uslovi da ne može non stop da se ulaže, mora biti i povratnog, pozitivnog inputa i to nam je cilj. Da napravimo igrača za reprezentaciju, za Budućnost Voli ali i da probamo da dovedemo mlade strance preko kojih možemo zaraditi novac. Tome ćemo težiti, tako će biti organizovan klub i nadam se da ćemo to ostvariti kroz proces koji sigurno neće biti lak.”

foto:kosarka24.ba

About The Author