“Bilo je vrijeme da Partizan dobije trenera koji je čistokrvni partizanovac”

Partizan je danas predstavio novog trenera Vladu Šćepanovića.

Otkako je Ostoja Mijailović preuzeo klub kao predsjednik Šćepanović je četvrti trener koga je imenovao. Počeo je sa Miroslavom Nikolićem koga je zamijenio Nenad Čanak, a Šćepanovićev prethodnik bio je Andrea Trinkijeri.

“Nažalost okolnosti koje su nas zadesile zbog kovid-19 situacije, spriječila nas je da organizujemo konferenciju za medije kako dolikuje. Dakle, nešto više od 10 dana i odluke gospodina Trinkijerija da neće više biti trener Partizana nas je okrenula ka tome da razmišljamo ko će biti novi trener Partizana. Svi smo budno posmatrali njihov rad i od njihovog dolaska imao osjećaj da će Vlado Šćepanović jednog dana biti trener Partizana. Nismo puno tražili, bilo je puno ponuda raznih menadžera. Ljudi u klubu i ja smo bili za opciju da Šćepanović bude trener. Mogu da mu kažem da će imati punu podršku od mene kao predsjednika kluba, kao i svih struktura u klubu”, rekao je Mijailović i dodao:

“Bilo je vrijeme da Partizan dobije trenera koji je čisti partizanovac. Uspjeli smo iako je bilo puno pritisaka sa raznih strana da nam se rasturi ekipa koja je napravila rezultate. Od prošle godine smo uspjeli u velikoj mjeri, izuzev jednog ili dva igrača, da sačuvamo”.

Mijailović je rekao kako će biti nekih novina u Stručnom štabu

“Želim da pošaljem poruku svim navijačima da vjeruju u ovu našu odluku i da daju punu podršku Šćepanoviću. Želim da kažem da informacije koje su se pojavile u javnosti da prof. Koprivica neće više biti u stafu, nije tačna. U klub će se vratiti i Đole Mijatović kao drugi pomoćni trener. Takođe ćemo raditi na tome da ojačamo naš stručni štab”, zaključio je Mijailović.

foto:KK Partizan NIS