Preston:Rajt mi je kao stariji brat

Bili Preston debitovao u dresu Igokee.

Prvi meč u seniorskoj konkurenicji NBA prospekt Bili Preston odigrao je u dresu Igokee.

U meču 18.kola ABA lige protiv Zadra za par minuta demonstrirao je veliki talenat iako je samo prije dva dana sletio u Laktaše.

“Bila je ovo moja prva utakmica i bila dobra za mene s obzirom da sam tek došao i da osjećam posljednice jet laga.Umoran sam, ali ono što sam vidio na početku je da je tim dobar, da je trener dobar. Svi su dobri prema meni i čine sve da se što bolje osjećam”, rekao je u prvom obraćanju medijima kao igrač Igokee Preston.

Bivši student univerziteta Kanzas nema dilemu da će zaigrati u NBA ligi.

“U budućnosti se vidim u NBA. To mi je glavni cilj, radiću naporno da dođem do tog cilja”, kaže Preston,kome je dobrodošlicu u Igokeu  poželio Dorel Rajt, bivši član šampiona BiH.

“Rekao mi je da dolazim dobru ekipu sa dobrim trenerom i da je došlo još par dobrih igrača.Razgovarao sam s njim rekao mi je da ću ovde zaista užiivati kako na terenu tako i van njega.Vjerujem mu, on mi je kao stariji brat,koji želi da izađem na pravi put”.

Preston,koji ima 21. godinu moraće da se navikne na evropski stil košarke.

“Drugačija je od koledž košarke. Brže se igra u Evropi. Na koledžu sam mogao da krenem pa stanem, a ovde se igra brže nema zaustavljanja. Pravila su drugačija. Trebaće mi malo vremena da uđem u ritam, ali potrudiću se”, poručio je momak iz Los Anđelesa.

foto:kosarka24.ba

 

About The Author