Bez Lučića na Akropolis kupu

Reprezentacija Srbije otputovala je danas na Akropolis kup u Atinu, gdje će izabranici selektora Aleksandra Đorđevića u naredna tri dana imati tri jake provjere protiv selekcija Turske, Italije i Grčke.

Put grčke prestonice krenulo je 12 igrača, pošto je Vladimir Lučić ostao na terapijama u Beogradu zbog povrede butnog mišića koju je zadobio u prvom meču sa Litvancima. Krilni igrač će biti spreman za put u Kinu.

“Sve protivnike jako respektujemo, idemo na Akropolis kup u jednom dobrom trenutku za nas… To je izuzetno jak turnir, kao što su bile i ove dvije utakmice sa Litvanijom. Cilj nam je da probamo da se spremimo za Svjetsko prvenstvo kroz mečeve sa što jačim protivnicima. Momci dobro rade, imamo još prostora za poboljšanja… Nismo dugo zajedno, a to je ono što mi treneri uvijek najviše tražimo, jer je uigranost jako, jako bitna za formu”, rekao je selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

Centar Miroslav Raduljica bio je dobro raspoložen pred put u Atinu.

Mi stvarno gledamo samo sebe i radićemo svoj posao, rivali neka rade svoj, pa ćemo da vidimo ko je bolji. Biće ovo dobre provjere, a i moći ćemo da vidimo Italijane, protivnike u grupi u Kini, iako je ovo samo turnir… Bez obzira na to, mi uvijek igramo punim intenzitetom i pokušavamo da napredujemo kroz svaku utakmicu, a da li je rival Italija, Turska ili Grčka, nije nam bitno… Turnir jeste jak i interesantan, lično uvijek volim da igram Akropolis kup, tako da očekujem odlične utakmice koji će najviše nama koristiti…”, poručuje Raduljica.

RASPORED

Petak 16. avgust

17.00: Srbija – Turska.

19.30: Grčka – Italija.

Subota 17. avgust

17.00: Italija – Srbija.

19.30: Grčka – Turska.

Nedelja 18. avgust

17.00: Turska – Italija.

19.30: Grčka – Srbija.

foto:kosarkaski savez Litvanije