Berić i Varda: Ono što je Jokić uradio graniči se sa nestvarnim

Ratko Varda i Miroslav Berić prokomentarisali MVP titulu Nikole Jokića.

Ratko Varda je dijelio svlačionicu sa Jokićem. Zajedno su igrali u dresu Mege i dijelili minutažu na poziciji centra.

“Jokić je suprotnost od klasičnog centra i prvi je igrač svog kluba po svim statističkim parametrima, dok je sa Embidom situacija malo drugačija i on nema tako dobre statističke brojke. Generalno mi je drago što je nakon Šakila O’Nila neko od “visokih” igrača postao MVP, jer sam i sam igrao na toj poziciji. Raduje me to što se vraćamo ranijoj košarci kada se znalo ko je plej, ko centar i protivnik sam “snižavanja petorke””, rekao je Varda.

Miroslav Berić dijeli Vardino mišljenje, a raduje ga i što su Micić MVP Evrolige, Teodosić ligaškog dijela Evrokupa i Petrušev ABA lige.

“Nadam se da ćemo ponovo imati igrača koji će ponijeti MVP titulu NBA lige. To je nešto što ulazi u istoriju i teško ponovljivo i Jokić je najbliži tome da to ponovi idućih godina. Ovo što je uradio graniči se sa nestvarnim. Teško je naći reči kojima mu možemo čestitati. Raduje me to što u istoj godini imamo tri MVP-ja, jer nijedna zemlja to ranije nije imala. To je naš ponos i ono što ostaje zapisano u istoriji”, rekao je Berić i prkomentarisao i debitantsku sezonu Alekseja Pekuševskog u NBA ligi.

“Pokuševski je osveženje i iskočio je u prvi plan te će imati ulogu u reprezentaciji. Prošlo leto o njemu niko nije razmišljao, a sada je napravio ime u NBA. Tiho je otišao iz Olimpijakosa i dokazao se, mada je na početku sezone vraćen u razvojnu ligu, nakon čega je bolje zaigrao. Nadam se da ćemo i o njemu pričati u superlativima. Dobar je igrač za reprezentaciju koji može dugo da igra”.

foto:nba

About The Author