Kompletirani predavači na Beogradskoj klinici

Poznati svi predavači na Beogradskoj trenerskoj košarkaškoj klinici.

Ranije je objavljeno da su predavači na ovogodišnjoj sedamnaestoj po redu Beogradskoj klinici Aleksandar Džikić i Pedro Martinez.

Listu je dodat Amerikanac Kajl Keler koji je dugo važio za jednog od vodećih asistenata mnogih NCAA timova (Lousiana Tech, UTEP, Oklahoma State, Kansas, Texas A&M), a od prije dvije godine samostalno vodi Stephen F. Austin, sa kojim osvaja Southland Conference ove sezone. Trener Keler će održati dva predavanja i podijeliti višegodišnje iskustvo rada sa nekim od najuspješnijih koledž timova i trenera (Bil Self, Bili Kenedi, Edi Saton).

Listu predavača završava sa najavom trenera Darka Rajakovića, pomoćnim trenerom Oklahoma State Thunder (NBA). Prvi trener van Sjeverne Amerike koji je vodio jedan NBA razvojni tim (Tulsa 66ers), ali je takođe imao priliku da samostalno vodi tim OKC u ljetnoj ligi NBA. Od 2014 postaje asistent u stručnom štabu Skota Bruksa i nešto kasnije Bilija Donovana. Trener Rajaković donosi šestogodišnje iskustvo rada na svim nivoima NBA lige. Dok je vodio tim u D-League, bio je direktno zaslužan za razvijanje i promociju igrača, a za dvije godine je 11 igrača koje je trenirao uspjelo da potpiše profesionalne ugovore. Prije NBA lige, vodio je mlađe kategorije Borca iz Čačka i Crvene Zvezde, a takođe sa velikim uspjehom vodio i Espacio Torrelodones u španskih nižim ligama.

foto:ukts

About The Author

Možda ste propustili