Barać: Fokus od prvog do posljednjeg minuta

Marko Barać nakon poraza od Partizana.

Pomoćni trener Igokee Marko Barać, koji mijenja Aleksandra Trifunovića, nakon poraza od Partizana rekao je poslije meča kako protiv crni bijelih nije dovoljno samo igrati srcem.

“Igrati utakmicu protiv Partizana samo na srce, nije dovoljno da bi se pobijedilo. Dovoljno je to da se pruži otpor ekipi koja je vjerovatno trenutno u najboljoj formi u cijeloj ligi, ali da se dobije, nije. Vidio se nedostatak fokusa od prvog do posljednjeg minuta ekipe koja je relativno nova, momci su prvi put u ovoj ligi, tako da je to donekle očekivano. Moramo da radimo na koncentraciji iz dana u dan, na treningu i van njega, a ne na utakmici. Pokazatelj broja skokova, kontrola izgubljenih lopti, potvrda je da su igrali jako, ali protiv Partizana to nije dovoljno”, rekao je Barać.

Dodao je da nije tražio da trojkom dođu do pobjede.

“Kažu da je u posljednja dva minuta najbolje dati loptu u ruke najboljem igraču, a ne praviti šeme. Lopta je otišla u prave ruke, momku kome tim vjeruje da će donijeti odluku. Nije lako donositi odluke u djeliću sekunde. Nekada treba donijeti odluku i stati iza nje. Vjerujem da će biti bolja kasnije”.

Novinari su ga pitali i o igri perspektivnog Dalibora Ilića.

“Ilić ako želi da postane šampion, mora da brani šampiona, što Novica Veličković svakako jeste. Uveden je da igra protiv Ilića, momka u kog svi vjerujemo i siguram sam da će Dalibor iz svega ovoga mnogo naučiti i već na sljedećoj utakmici vratiti se bolji.”

foto:printscreen/youtube