Bajić: Vjerujem kad je teško da ćemo biti na visini zadatka

Bajić

foto:aba league/Dragana Stjepanović

Košarkaši Igokee u 10. kolu ABA lige dočekuju Zadar.

Meč protiv Zadra ekipi Dragana Bajića dolazi nakon utakmice protiv MZT-a, koju su dobili sa osam igrača u rotaciji. Tradicija je na strani Igokee, koju Zadar još nije dobio u Laktašima u 11 mečeva koliko su odigrali.

“Gostuje nam ekipa Zadra koja ove sezone bilježi jako dobre rezultate. Tim koji ima jedan veoma specifičan stil košarke sa puno trčanja i puno tranzicije, to iziskuje veliku potrošnju što će biti možda problem za nas u ovom momentu znajući širinu našeg rostera. Ali opet vjerujem u svoj tim i vjerujem kad je teško da ćemo biti na visini zadatka i da ćemo biti jako dobri. Moramo biti fokusirani i skoncentrisani. Ekipa Zadra kroz taj stil košarke koji igraju znaju dobro da kažnjavaju svaku nepažnju protivnika kroz tu brzu tranziciju. Mi moramo biti na visini tog zadatka ako želimo da ostvarimo novu pobjedu u ABA ligi”, rekao je Bajić i pozvao publiku da ih podrži:

“Pozivam publiku da dođe u što većem broju, mislim da su nam potrebni u ovom momentu da obilježimo nove rezultate i naravno nove pobjede.”

Antabia Voler kaže kako je ekipa spremna.

“Sutra nam dolazi Zadar i mi ćemo pokušati pobijediti iako su snažna ekipa.Znamo kako trebamo igrati i trener nas je pripremio da uradimo ono što je potrebno. Da krademo lopte, izvršimo pritisak i da im bude što teže moguće. Ako to uspijemo, nadam se da ćemo pobijediti i nastaviti dalje u ABA ligi.”

Meč Igokea – Zadar počinje u petak u 18 časova.

About The Author