Bajić: Odgovorna igra

Košarkaši Igokee u odloženom meču sedmog kola ABA lige bolji od FMP-a.

Igokea je tako došla do šeste pobjede u regionalnom takičenju.

“Čestitke mojim momcima i mislim da smo odigrali, mogu reći u stanju u kojem se nalazimo, jednu jako dobru utakmicu protiv jedne jako kvalitetne ekipe koja je dobro vođena. Želim im sreću u prvenstvu. I oni su imali probleme kroz koje su prolazili i nadam se da će što prije doći u onu formu koju trener želi”, rekao je u uvodnom izaganju trener Igokee Dragan Bajić.

“Što se tiče same utakmice, mislim da smo bili odgovorni pogotovu u završnici i pogotovu kada je odbrana u pitanju. Prvo poluvrijeme napadački to je bilo jako dobro, postigli smo 50 poena, međutim u odbrani smo opet pravili greške, došlo je do pada koncentracije. U drugom poluvremenu smo ušli u mali problem kada je FMP zaigrao sa jednom višom petorkom gdje su takoreći preuzeli sve, a mi nismo imali rješenja i da sam ja u tim momentima odmarao neke igrače koji imaju kvalitet da razbiju takvu vrstu odbrane. Promjenom naše odbrane mislim da smo napravili dobru stvar, možda smo u toj promjeni napravili samo jednu grešku kada nismo na vrijeme napravili faul, a nismo bili u bonusu i dozvolili smo im dva bacanja. Ovo ostalo je bilo jako dobro. Još jedna bitna stavka kod ove utakmice jeste da nismo dozvolili FMP-u koja je najbolja skakačka ekipa u ABA ligi da nas nadskaču, štaviše mi smo imali više poena iz drugog napada i kad se saberu svi košarkaški segmenti koji su bili prisutni na utakmici mislim da smo zasluženo pobijedili.”

Vladimir Jovanović, trener FMP-a čestiitao je domaćinu na pobjedi.

Čestitam ekipi Igokee na pobjedi, mi smo utakmicu izgubili u posljednjih pet minuta, praktično kada smo ostali bez organizatora igre i za tih pet minuta smo postigli samo dva poena. Nismo se snašli na njihovu kombinovanu odbranu. Nemam šta da zamjerim osim nekih stvari u prepoznavanju situacije u napadu i znali smo da je Igokea jaka na ofanzivnom skoku, dozvolili smo im neke skokove poslije kojih smo bili brutalno kažnjeni i mislim i da je to na kraju presudilo pobjednika. Mi smo šutirali dobro za tri poena, a oni su šutirali odlično i postigli su neke ključne poene u posljednjih pet minuta. Mi moramo da ritam iz treće četvrtine i prvih pet minuta iz posljednje iskoristimo kao nešto što je dobro. Mi sada ulazimo u ritam igranja utakmica svaka tri dana i biće nam potrebno puno energije i pameti da bismo izašli kao pobjednici iz ove situacije.

foto:Nikola Vuruna/Igokea