Bajić o Iliću: Mislim da je došlo vrijeme da napravi sljedeći korak

Dragan Bajić govorio o budućnosti Dalibora Ilića u Igokei.

Momak iz Višegrada je ove sezone prvo ime tima i teško će i naredne sezone ostati u Laktašima. To je potvrdio i trener Bajić za “Glas Srpske”.

“Dalibor je projekat kluba, zajedno sa još nekoliko mladih igrača. Politika kluba je da mladi dobijaju šansu. Ja sam mu kao trener u posljednje dvije sezone ukazao maksimalno povjerenje i on ga je opravdao. Igrao je fenomenalno, javnost je samo pozitivno pričala o njemu i mislim da je došlo vrijeme da napravi sljedeći korak. Mi finansijski teško možemo da ga zadržimo. Ako ode, nećemo biti srećni jer ostajemo bez bitnog aduta. Međutim, bićemo i ponosni na vrijeme koje je proveo ovdje i na njegov razvoj“, nahvalio je Bajić svoju uzdanicu, koja je u nekim mečevima ABA lige prebacivala magičnu granicu od 40 indeksnih poena.

Ono što je sigurno je kako će Antabija Voler i naredne sezone nositi dres Igokee. Sa njim je produžena sradanja na još sezonu.

“Voler se vratio nakom povrede iz prošle sezone i lično sam više nego zadovoljan njegovim učinkom. Ovdje ne govorim samo o igri, nego i o ljudskim osobinama. Nisam imao dilemu treba li da produžimo saradnju. Antabija je i sam pokazao interesovanje da ostane. Dopada mu se i klub, sredina, moj rad… Lako smo sklopili posao”.

Pod ugovorom su Stefan Đorđević, Nikola Tanasković, Marko Jošilo, Darko Talić, Kosta Kondić. Uskoro treba očekivati nove potpise.

“Ovo je samo početak. Počećemo uskoro razgovore sa igračima koji nemaju ugovor. Iznijeću upravi svoje stavove, a na njoj je da pronađe zajednički jezik sa njima. Imamo dovoljno vremena da sklopimo tim kako treba”, zaključio je Bajić.

foto:Nikola Vuruna/Igokea