Bajić: Maksimalan pristup

foto:kosarka24.ba

Košarkaši Igokee u devetom kolu ABA lige dočekuju MZT. Trener Dragan Bajić oprezan pred meč sa ekipom iz Skoplja.

Igokea je ove sedmice zabilježila bitnu pobjedu u Španiji protiv Bilbaa u FIBA Ligi šampiona. U nedjelju im u goste dolazi MZT, koji ove sezone nema pobjedu u gostima u ABA ligi.

“Čeka nas novi meč u ABA ligi, poslije ovog zgusnutog rasporeda i puta kojeg smo imali iz Španije sigurno se osjeti umor kod moga tima i pokušali smo da se što bolje oporavimo za ovaj meč i da pokušamo što kompletnije izaći protiv MZT-a”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić i nastavio:

“MZT je tim koji sigurno zaslužuje respekt, dobro posluženi su u svim pozicijama i sigurno će predstavljati veliki problem ako ne uđemo kako smo se dogovorili u samoj pripremi za meč. Nadam se da poslije ove pobjede u Bilabaou, jednom dobrom odgovoru moga tima. Očekujem maksimalan pristup i doprinos svih igrača koji budu učestvovali, jer samo tako možemo doći do pozitivnog rezultata. Očekujem da će publika doći u što većem broju da nas podrži i da dođemo do još jedne pobjede u ABA ligi.”

Kendrik Rej ove sezone igra u promjenjivoj formi. Kada je u ritmu malo koja odbrana ima odgovor na njegovu igru.

“Imamo veoma jednostavan plan. Moramo pritisnuti napad, ali ne smijemo zanemariti odbranu. Ako to uspijemo da izvršimo ne sumnjam da ćemo pobijediti“, kaže Rej.

Meč Igokea – MZT na programu je u 21 čas.