Bajić: Jako dobar posao

Izjave Dragana Bajića i Vlade Jovanovića.

Igokea je u osmom kolu ABA lige na domaćem terenu pobijedila Megu 79:63. Trener Igokee Dragan Bajić čestitao je pobjedu svojim igračima.

Ovo je jako bitna pobjeda za nas i čestitam svojim momcima na dobro odrađenom poslu. Ja kao trener i svaki čovjek koji se bavi ovim poslom pribojavao sam se ove utakmice iz mnogo razloga. Stvarno imam respekt prema Vladi Jovanoviću i njegovom rad, i prema tom timu. Oni i ove sezone pokazuju dobru igru i dobre rezultate kao što je i normalno da mlad tim ima dosta oscilacija, a to su večeras možda i najviše pokazali. Moram da se vratim na svoj tim, mislim da smo, koliko smo imali vremena za odmor i za samu pripremu utakmice odradili jako dobar posao. Sve ono što smo se dogovarali kada je napadačka igra Mege u pitanju, to je tranzicija iz koje dolaze do lakih poena i ofanzivni skok. Mislim da smo u većem dijelu utakmice parirali dobro, možda je došlo do pada koncetracije kod nekih izgubljenih lopti kada smo im dozvolili neke lagane poene, ali ostalo je bilo takoreći bilo savršeno. Jako bitna pobjeda za nas pošto smo prekinuli seriju poraza jer to ne prija nikome, kako meni i stručnom štabu, tako i igračima. Ovom pobjedom smo sigurno sebi vratili dozu samopouzdanja, s tim što sam im rekao u svlačionici da niko u klubu nije nezadovoljan njihovim pristupom. Ono što sam insistirao da podignu nivo odgovornosti.”

Vladimir Jovanović, trener Mege čestitao je Igokei na pobjedi.

“U svakom slučaju nismo otvorili utakmicu otpočetka kako treba to je sigurno. Definitivno oni su uspostavili kriterijum kontakta, prije svega su otvorili utakmicu jako dobro sa skokom u napadu koji je na kraju krajeva ulio samopuzdanje u njihovu ekipu. I u prvoj i u drugoj četvrtini su imali jako dobar procenat šuta spolja. Rekao bih da smo praktično izgubili utakmicu u prvom poluvremenu jer nismo bili na nivou kontakta i na nivou skoka koji su njima donijeli dosta dobrih stvari i na kraju zasluženo dobili utakmicu. Čestitam ekipi Igokee i želim im sreću u nastavku prvenstva, a na nama je da nastavimo da radimo.”

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author