Bajić i Karmajkl: Da seriju vratimo u Beograd

Košarkaši Igokee u petak dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču polufinalne serije ABA lige.

Zvezda je u prvom susretu u ponedjeljak slavila pobjedu 76:51. Iz Igokee poručuju kako ništa još nije gotovo.

“Veoma sam uzbuđen što imamo priliku da igramo plej of. Prva utakmica je bila teška, igrali smo dobru odbranu do poslednje četvrtine, bili smo mnogo mekši od Crvene zvezde i nismo uspjeli. Nadam se da će ovog puta biti bolje. Momci su spremni da odbrane domaći teren”, poručio je Džeki Karmajkl.

Dragan Bajić, trener Igokee vjeruje da će treća utakmica odlučiti ko će u finale.

“Analizirajući prvu utakmicu mogu reći da smo nekih 30 minuta igrali dobru košarku, pružili smo čvrst otpor Zvezdi, čak i u nekim momentima bili u rezultatskom plusu, ali olako smo ispustili tu prednost. Ono što me brine to su poslednjih 10 minuta igre, odnosno 6 minuta gdje je bilo plus 6 za Crvenu zvezdu mi smo prestali igrati košarku. Ono što sam primjetio dok smo imali agresivnosti i maksimalno poštovali sve što smo se dogovorili bili smo dobri i bili smo konkurentni, čim smo se povukli i nismo bili dovoljno agresivni to je Zvezda znala da iskoristi i da kazni”, kaže Bajić i nastavlja:

“Rekao sam i igračima da sam smiren pred ovu polufinalnu seriju, nisam imao pritiska, jedino taj adrenalin koji je u meni htio sam da prenesem na svoje igrače, i rekao sam im u svlačionici da se rijetko kad ukaže prilika da igraš polufinale plejof-a, a ono što sam pokušao da dođe do njihovih glava da ne žele da se zadovolje samim plasmanom,  da nemaju taj voljni momenat i želju da se bore za ulazak u finale i da se bore za trofej. Ponavljam igrali smo dobro 35 minuta i pružili dobar otpor, međutim ostaje za analizu posljednjih pet minuta. Nevolje u skorije prošlo vrijeme sa povredama Atića, Karmajkla i Klemonsa, samim tim da nisu bili u trenažnom procesu sigurno otežava da ovaj tim bude u dobroj formi. Jedan igrač iz ovog tima kada fali mi imamo problem, to se možda i osjetilo na ovoj utakmici, pokazalo se da možda i nismo u onoj formi u kojoj smo bili tokom većeg dijela sezone”.

Ima želju da majstorica odlučuje finalistu.

“Ja kao trener imam želju da seriju vratim u Beograd, imamo šansu da na domaćem parketu dobijemo Crvenu zvezdu. Mormao biti maksimalno fokusirani na zadatke koje postavimo sebi, koncetracija mora da bude na najvišem nivou i mormao imati više raspoloženih igrača kada je napad u pitanju, u donosu na prvu utakmicu, ako želimo da ostvarimo pobjedu. Nadam se dobroj reakciji, dobroj utakmici i ako nam se ukaže prilika siguran sam da ćemo je znati iskoristiti i seriju vratiti u Beograd”.

Treći meč na programu je u petak od 18 časova i 30 minuta u Laktašima.

foto: Crvena zvezda mts

About The Author