Bajić: Evidentno je da su željeli pobjedu više od nas

Dragan Bajić

foto:kosarka24.ba

Izjava Dragana Bajića nakon poraza od Cedevita Olimpije.

Gosti su slavili u Laktašima 74:85. Trener domaćih analizirao je meč.

”Prvo čestitke Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Evidentno je da su željeli pobjedu više od nas. Prvo poluvrijeme defanzivno možemo reći da smo bili dobri. Međutim, kao trener sam osjetio da to nije dobro, da igramo katastrofalno i vodimo osam razlike. Pokušao sam da sugerišem igračima da svi moraju podići fokus. Međutim, vidjeli ste u trećoj četvrtni, pogotovo kada je bila ta serija Cedevite gdje mi jednostavno nismo postojali, pogotovo defanzivno. Rekao sam i na tajm autu jer smo sa dva faula primili 30 poena. Nismo imali energije ni najmanje.

Najgori fokus nam je bio na stvari oko kojih smo se dogovarali. Tokom cijele sedmice sugerisao sam da moramo biti blizu Adamsa i Ferela jer imaju kvalitet. Opet smo se uspjeli vratiti iz lošeg perioda. Međutim, ponovo pad koncentracije. Previše izgubljenih lopti, loši napadi, spejsing, lopta se loše kretala i to su oni iskoristili. Cedevita je to iskažnjavala i zasluženo pobijedila”.

Imao je šta da kaže igračima u svlačionici.

”Rekao sam u svlačionici da je nedopustivo da igrači sa klupe nemaju doprinos. Svjestan sam da moraju igrati Kondić, Delalić i Marić ako želimo pobijediti. U suprotnom, nemamo šta tražiti. Bez koncentracije smo ušli u meč. Ne mogu vjerovati da nemamo motiva dobiti ovakvog protivnika. Možda je do mene, možda ih nisam dovoljno motivisao. Ali jednostavno, mora postojati želja. Imamo 4:2 i igramo kući. Cedevita je dobar tim ali smo pokazali protiv Budućnosti da možemo dobiti takve ekipe.

Svjestan sam ja da se osjeti izostanak Stivensa pa i Nakića i Talića. Svjestan sam svega ali moram iz ovih igrača izvući maksimum i da igraju preko svojih mogućnosti. Đorđević sada ima drugu ulogu, Marić nije imao veliku minutažu do sada. Treba vremena da ti momci dobiju na samopouzdanju. Ali mora se pokazati želja za pobjedom u ovakvim utakmicama, a večeras je to izostalo”, zaključio je Bajić

About The Author