Bajić: Da vratimo samopouzdanje ekipi

Dragan Bajić po peti put preuzeo Igokeu.

Bajić na klupu tima dolazi poslije niza od četiri poraza u ABA ligi, dok u Ligi BiH, Igokea poslije tri kola ne zna za poraz. Veliki peh imala je Igokea pošto je Aleksandar Trifunović pred start sezone imao moždani udar i nije bio sa ekipom, nego ga je mijenjao Marko Barać. Bajiću nije nova situacija kada mora da “gasi požar”.

“Klub se našao u specifičnoj situaciji. Da su znali kako će se situacija sa kolegom Trifunovićem razvijati možda bi i brže reagovali. Sigurno niko nije želio da dođe do ovoga. Sigurno jeste i rezultatska i igračka kriza. To mogu da potvrdim. Zahvalio bih se ljudima koji vode klub koji su u ovom jednom teškom momentu meni ukazali povjerenje i naravno velika zahvalnost Aleksandru Trifunoviću koji mi je dao veliku podršku. Ja nisam ni jednog momenta razmišljao da pokušam da pomognem nekim svojim znanjem i iskustvom da se klub vrati u normalu i uđe u neki kolosjek pobjeda i dobrih rezultata”, rekao je Bajić.

Ekipu kaže ne poznaje dobro.

“Srž neku ne znam. Nisam se bavio timom. Ono što sam vidio ovde ne utakmicama i na TV mogao sam da uočim i analizirao sam nekih par zadnjih dana kada se pojavila informacija da bih trebao biti trener – jako bitna stvar je da ja što bolje upoznam igrače kroz razgovor. Mislim da je najveći njihov problem “glava” i to psihičko opterećenje. Ti porazi nisu prijali i treba momcima da vratimo to samopouzdanje. Sigurno je da se radi o kvalitetnoj ekipi. Nadam se da ću uspjeti da napravim skladnu cjelinu i da Igokea igra dobru košarku”.

Novi debi bajić će imati u nedjelju kada u Laktaše dolazi Zadar, koji je takođe bez pobjede u regionalnom takmičenju.

“Sigurno bitna utakmica za obe ekipe. Klub je ušao sa velikim ambicijama da se bude u prvih šest mjesta, što je možda bilo i realno za očekivati. Ipak tu smo gdje smo i sada je svaka naredna utakmica bitna. Ova sa Zadrom je prva u nizu. Sigurno je da će biti veći pritisak na nama jer igramo pred domaćom publikom. Oni će biti rasterećeniji. Ali dok ne odradim prvi trening sa mojom ekipom ne mogu više da vam kažem”.

foto:kosarka24.ba