Arijan Lakić prelazi u Partizan: Rasplakao sam se

Lakić u Partizanu.
Arijan Lakić

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Arijan Lakić potpisaće uskoro ugovor sa Partizanom.

Poslije dvije sezone provedene u Zadru, srpski bek će napraviti transfer karijere. U 25. godini ovaj 200 centimetara visoki bek potpisaće za Partizan, potvrdio je njegov trener Danijel Jusup.

“Šta da kažem, rasplakao sam se kada sam čuo da odlazi. Fantastičan mladić, izuzetan radnik”, rekao je Jusup za MozzartSport i nastavio:

“Zaslužio je sve što mu se događa. Radom je zaslužio. Besprijekorno je trenirao prethodne dvije sezone, uvijek na treningu među prvima… Eto moram da kažem da mi je drago, da ne bude da samo Hrvati idu u Srbiju da postanu bolji igrači, nego imamo sada primjer da je jedan Srbin došao u Hrvatsku i postao bolji.

Drago mi je zbog njega i njegove sjajne familije, znam da ga očekuje izazovan period jer nije mala stvar preći u Partizan. Očekuju ga velike odgovornosti, veliki izazovi sa kojima mora da se izbori. Sigurno nije lako, ali mislim da će mu biti lijepo”.

Lakić je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi. Ipak, na Malom Kalemegdanu nije uspio da ostavi veći trag jer su ga zadesile teške povrede koje su usporile razvoj. Igrao je poslije za Vrijednosnice Osijek, čačanski Borac i sarajevske Sparse. Očigledno će preloman momenat u karijeri momka rođenog 2000. godine biti kada ga je spazio Danijel Jusup.

“On je bio u Sparsima kada sam ga vidio, tačnije kada sam ga ozbiljno posmatrao. Odmah sam zapazio da ima ono nešto… Nisam tačno znao šta, ali sam vidio da je takmičar, da ima to u sebi, da želi da pobjeđuje. To je preduslov za sve. Veoma brzo sam odlučio da moramo da ga dovedemo i uložimo u njega,

On je za dvije godine postao jedan od mojih najbitnijih igrača, što govore i njegove partije i uloga i šta smo sve uradili tokom ove dvije sezone sa njim u timu. Sjećam se vrlo dobro prošlog ljeta kada sam govorio da mogu svi da idu, ali ne dam Acu Lakića. Uložio sam mnogo u njega i on mi je vratio na najbolji mogući način”.

Ono što ga je izdvojilo u očima trenera Jusupa je karakter i volja za radom.

“Njegova familija je iz Benkovca i on je želio da dođe u Zadar da igra ovde. Kada smo ga potpisali imali smo veliki problem, nije bilo stanova u Zadru tako da je on sve vrijeme živeo zapravo u Benkovcu što je nekih 40 kilometara udaljeno, a kad se sjetim za kakve je pare igrao u Zadru… bolje da ne pričam. Svaki dan, dva puta je dolazio u Zadar na treninge.

Ako ja zakažem u šest trening, Aca je u dvorani već u pet radi svoje vježbe. Tu se vidi kakav je radnik i koliko je posvećen svemu. Zato kažem da je zaslužio sve ovo što mu se sada događa”.

I u Zadru nije sve krenulo odjednom… Išlo se stepenik po stepenik.

“Te prve sezone sam ga sa klupe uvodio. Uloga mu se vremenom menjala jer je on neprestano napredovao. Potom sam procenio, i sada smatram da sam doneo pravu odluku, dao sam mu loptu u ruke. Da sve on organizuje, posebno prošle sezone. Zato je postao i toliko bitan u našem sistemu, skoro pa nezamenljiv”.

Opisao je i posljednji susret sa plejmejkerom koji je osvojio dvije titule šampiona Hrvatske u dresu Zadra.

“Nismo puno pričali jer smo bili pripiti. Slavili smo, ali osjetio sam nešto. Kada smo se izgrlili bio je to oproštajni pozdrav. Stvarno sam osjetio, da smo tada nešto jedan drugom rekli vjerovatno bismo se raspali od emocija”.

Za kraj, poruka novom plejmejkeru crno-bijelih koji će se boriti za svoje minute kod Željka Obradovića posebno poslije odlaska Pi Džej Doužera i Ognjena Jaramaza.

“Znam da želi da radi i da je posvećen, tu neće biti problema. Čeka ga veliki izazov, neće sve biti lako. Strpljenje i veliki rad, to želim od njega i još jednom, želim mu svu sreću”, završava Danijel Jusup.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author