Amerikanka na treningu Srbije

Košarkašice Srbije okupile se pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Marina Maljković na mini pripreme je pozvala 14 košarkašica, a novo je ime je Ivon Anderson, koja se sa sistemom rada srpskog selektora upoznala prije nekoliko sezona u Galatasaraju.

“Mi smo u prethodne dvije godine pratili svaku košarkašicu na planeti koja ima srpski pasoš i one najinteresantnije smo testirali i provjeravali. U ovom trenutku dogodila se potpuno ista situacija kao i kada sam 2015. godine pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti osetila potrebu da dovedem Danijel Pejdž. Smatram da je pred dva velika takmičenja u 2021. godini našem timu potrebno nešto novo. Ivon je sličan karakter kao i Danijel, kako u košarkaškom, tako i u ljudskom smislu. Igra na poziciji plejmejkera, dolazi iz košarkaške porodice i ima onu crtu koja je potrebna da bude dio ove grupe devojaka”, istakla je Marina Maljković.

Amerikanka je rođena 8. marta 1990. godine, u Springdejlu, Arkanzas. Članica je Venecije, igra na poziciji plejmejkera.

Poslije odličnih godina na Univerzitetu Teksas, u profesionalne vode zaplovila je 2013, u Švedskoj. Put je dalje vodi u Torino, da bi u sezoni 2016/17, sarađivala sa Marinom Maljković u Galatasaraju.

U prošloj sezoni pružala je sjajne partije u Bešiktašu – u Evrokupu je imala prosjek od 27,2 poena, 4,8 skokova i 5,6 asistencija, a u šampionatu Turske brojala do 25,9 poena, 4,7 skokova i 6,3 asistencije.

U dosadašnjem dijelu sezone u Italiji, Andersonova u dresu Venecije za 28 minuta na terenu, ima prosjek od 14 poena, 3,6 skokova i 4,4 asistencije.

foto:fiba

About The Author