Aleksandar Bućan novi koordinator mlađih muških reprezentativnih selekcija

.foto: Nebojsa Parausic/KSS

Košarkaški savez Srbije postavio je Aleksandra Bućana za novog koordinatora mlađih muških reprezentativnih selekcija, koji će pratiti talentovane igrače i brinuti o svim mladim reprezentacijama.

Bućan iza sebe ima 29 godina trenerskog staža, tokom koga je bilježio i sjajne rezultate sa mlađim muškim reprezentativnim selekcijama. Osvojio je 2006. kao prvi trener U16 nacionalnog tima Srbije i Crne Gore bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji, srebrnu medalju kao trener U18 Srbije na EP u Turskoj i zlatnu medalju na EP U18 u Letoniji. Uz to, u prošlosti je vodio i U19 i U20 reprezentaciju Srbije.

Godinama je uspješno radio u Partizanu kao pomoćni trener prvog tima i osvajao medalje sa svim uzrasnim kategorijama crno-bijelih, kao trener i koordinator omladinskog pogona. Kao trener mlađih selekcija vodio je i Lavove, a posljednjih sezona Vizuru.

Učestvovao je u razvoju mnogih mladih igrača koji su nastupali za naše mlađe reprezentativne selekcije, kao i za seniorsku reprezentaciju.

Bio je selektor seniorske reprezentacije Indije od 2007. do 2010, a paralelno je sprovodio i program za mlađe selekcije i držao trenerske seminare širom ove velike države.

U seniorskoj klupskoj košarci vodio je kao prvi trener Napredak iz Kruševca, Železničar iz Inđije, Tamiš iz Pančeva, kragujevački Radnički i vršački Svislajon.

About The Author