Albijanić:U Švajcarskoj ligi ne nose svi igrači iste dresove

Iza Draška Albijanića je sezona provedena u Ligi Švajcarske.

Nekadašnji reprezentativac BiH proteklu sezonu proveo je u ekipi Riviera Lejkersa u kojima je trener Nikša Bavčević, a njegov pomoćnik Goran Ikonić. Liga je zbog pandemije virusa Korona prekinuta, a šampion je ekipa Friburga, dok je ekipa Lejkersa ligu završila na šestom mjestu sa osam pobjeda i 12 poraza. Albijanić je propustio neke mečeve zbog povrede, a na kraju je u devet utakmica koliko je odigrao bio na prosjeku od 15,2 poena i devet skokova.

“Bio sam se povrijedio na početku. Nije ništa bilo teško. Onda sam došao kod naših doktora. Tu mi je dosta pomogla Igokea sa njima sam trenirao mjesec dana. Bio sam kod fiziotarapeuta Boška Jungića i tu sam se vratio u igrački ritam. Poslije sam bio zadovoljan kako sam igrao . Išlo je dobro, ali eto desilo se sve ovo i tamo je odmah liga prekinta. Nakon sedamd ana donesena je odluka da Friburg bude prvi”, rekao nam je Albijanić.

U Ligi Švajcarske ima nekih neobičnih detalja. Jedan od svakako najzanimljivijih i koji na prvu upada u oči je da svi igrači jedne ekipe nemaju istu boju dresova. Albijanić kaže da je i njemu bilo čudno na početku i objašnjava nam zašto je tako.

“Oni imaju to pravilo da najbolji strijelac ekipa ima dres sa prednje strane iste boje samo što je pozadi dres crvene boje. Nema broja, ali na leđima piše “Top scorer” i na semaforu imaš broj “0”. To je njihovo pravilo, oni tamo prave šou. Ima pravilo da i nakon svake utakmice najbolji igrači obje ekipe dobijaju poklon i dobiju od cijele dvorane standing ovation. Svi ustanu i pozdrave. Imaju stvarno par dobrih ekipa koji su iznad naše lige.”

Albijaniću je istekao ugovor sa ekipom. Kaže da ne ramišlja u ovim trenucima o daljnjem angažmanu.

“U ovom momentu svi smo samo gledali da što prije dođemo kući da budemo živi i zdravi. Kad sve ovo prođe razmišljaćemo šta dalje. Najvažnije mi je da budem zdrav”.

Trenutno je u rodnoj Bileći.

“Kad sam došao u zemlju odmah sam se prijavio u bolnicu. Dobio sam kućnu izolaciju. Bio sam 18 dana. Od kad igram košarku u ovom periodu nisam bio nikad kući. Uživam kući s porodicom. U Hercegovini je lijepo vrijeme i ide nekako”.

foto:vevey basket.ch