Ako se ukaže šansa da je iskoristimo

Košarkaši Igokee u meču osmog kola ABA lige gostuju Cedevita Olimpiji.

Meč u ABA ligi za ekipu Dragana Bajića dolazi poslije velike pauze.

“Prvo što moram da kažem je to da utakmicu ABA lige nismo igrali 22 dana, slijedi nam Cedevita Olimpija. To je stvar koja nas sigurno remeti, a svima je poznato da su avgust i septembar vrijeme za treniranje, a novembar je mjesec kad se igraju utakmice. Igrom slučaja mi u septembru nismo igrali utakmice, a desilo nam se i u novembru nismo igrali neke utakmice”, rekao je Bajić.

“Igramo prtiv tima koji zaslužuje svaki respekt, kako individualnim kvalitetima tako i igrom koju prikazuju, kako u Evrokupu tako i u  ABA ligi. Tim koji je dobro pokriven jako kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Tim koji je jako potentan pogotovo u napadu, daju po 13 trojki u prosjeku po utakmici, a ništa manje i u defanzivi gdje posjeduju određeni kvalitet. Opet ponavljam da smo dugo u trenažnom procesu i bez utakmica i da je teško naći motiva samo za treninge. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, spremili smo se za ovu utakmicu koliko smo bili u mogućnosti. Nadam se da će moji igrači i na kraju moraju, ako želimo ostvariti pozitivan rezultat, dati svoj maksimum pogotovo kada je odbrana u pitanju i pokušaćemo Cedevita – Olimpiju svesti na što manji broj poena, a ako nam se ukaže i promil šanse da ćemo je znati iskoristiti.“

„Cedevita Olimpija je odličan tim, mi idemo kao igrači da izvršimo zadatke koje nam je trener postavio i da pobjedimo“, rekao je bek Igokee Antabija Voler.

Meč Cedevita Olimpija – Igokea na programu je od 19 časova.

foto:kosarka24.ba