ABA liga kaznila Široki zbog upada u svlačionicu i prijetnji sudijama

Ozbiljan prekršaj HKK Široki.

Disciplinski sudija Druge ABA lige Saša Pavličić – Bekić odlučio je da kazni Široki sa pet hiljada evra bez prava žalbe i utakmicom bez publike zbog propusta u organizaciji meča protiv Sutjeske, koju su gosti dobili 78:80. Na ovu odluku Široki se može žaliti.

“Delegat utakmice u svom izvještaju o utakmici navodi da je HKK Široki imao propust u organizaciji na način da je na poluvremenu nepoznata osoba iz HKK Široki otvorila vrata svlačionice sudija utakmice i verbalno pretila sudijama. Nakon završetka utakmice, u tunelu ispred svlačionica, trojica članova HKK Široki verbalno su vrijeđali sudije i vikali na njih, čime su počinjeni prekršaji iz članaka DPABA.To je apsolutno nedopustivo”, piše u odluci Disciplinskog sudije, koji se pozvao na izvještaj delegata meča Tonija Matića.

U odluci piše i kako se Široki nije podnio prigovor na izvještaj delegata.

“Predmetno izvješće delegata dostavljeno je HKK ŠIROKI na očitovanje temeljem članka 45 2 Disciplinskog pravilnika, a budući HKK ŠIROKI nije podnio prigovor sukladno čl. 45.2. Disciplinskog pravilnika, to su navedene činjenice u izvješću delegata utakmice uzete kao nedvojbene. HKK ŠIROKI je naime iskoristio pravo odgovoriti na izvješće delegata, ali je svojim dopisom od 06.ožujka 2020.godine samo pojašnjavao kako je on dobar domaćin i da mu u prosjeku dolazi 2000 gledatelja koji tvore pravu, dobru, sportsku atmosferu i da se eto publika ne miri s nepravdom i da su nažalost na toj utakmici bili iziritirani suđenjem i nesportskim ponašanjem dvojice igrača gostujućeg kluba te da se „nažalost nisu mogli suzdržati niti ljudi iz HKK ŠIROKI koji su se neprimjereno ponijeli prema sucima u afektu i da se ispričavaju zbog takve reakcije i da je riječ o ljudima iz kluba (!!!), a ne gledateljima koji nisu bili na parketu i hodniku”.

Kompletnu odluku o kažnjavanju možete pročitati OVDJE.

foto:Domagoj Ledić/Široki

About The Author