Budućnost poručila direktoru ABA lige: Milija, ne uključujte se u ono čime ne treba da se bavite

Oštro saopštenje.
Milija Vojinović

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Budućnost ima poruku za direktora ABA lige Miliju Vojinovića.

Poslije derbi meča petog kola ABA lige u kojem je Crvena zvezda pobijedila Budućnost u Podgorici, tim iz glavnog grada Crne Gore, je prema njihovom tumačenju, izdvojio sudijske greške u posljednjih šest minuta i 20 sekundi meča protiv Crvene zvezde. Saopštenje Budućnost Volija: ‘Dožai, Maričić i Vojinović nastavljaju po starom. Do kad?’

Odgovoro je direktor ABA lige Milija Vojinović.

“Moram da priznam da me dopis Budućnosti nije iznenadio, ali najblaže rečeno, njegova sadržina svakako jeste. Odnosno, očekivao sam i nadao se da će se iz Budućnosti oglasiti poslije svega što se dešavalo u ‘Morači’, u posljednjem meču petog kola ABA lige. Da će se tom prilikom javno izviniti ekipi Crvene zvezde i ABA ligi za ponašanje svojih pojedinih navijača i propuste u organizaciji, a posebno Nemanji Nedoviću, Milošu Teodosiću i njihovim porodicama na najprizemnijim uvredama i napadima.

Ali, umjesto toga, baš kao Budućnost kaže u svom saopštenju, ponovo gledamo isti film u istoj režiji, gdje se u porazima u derbijima ABA lige, krivica uvijek traži u drugima. Nedostajali su samo još upadi u svlačionicu i prijetnje sudijama, kao i vjerni navijači iz prvih redova pored terena, od čijih se postupaka nikad nisu ogradili kada su vrijeđali, pljuvali i pokušavali da se fizički obračunaju sa gostujućim igračima. Dobro je da su makar nešto preskočili iz matrice na koju su nas navikli”, rekao je Vojinović za Mondo.

O radu arbitara na derbiju u “Morači”, sportski direktor lige je rekao da će nadležni u ligi uraditi ekspertizu.

“Što se tiče eventualnih sudijskih grešaka na koje Budućnost aludira, Sudijska komisija ABA lige će svakako odraditi ekspertizu i procjenu kvaliteta suđenja trojice izuzetno cijenjenih evroligaških arbitara. Nažalost, bez obzira na zaključke, to sigurno neće biti dovoljno aktuelnom menadžmentu Budućnosti koje već, očigledno ima svoje teorije zavjere i krivce, ali ne i sposobnost da realno sagleda stvari”, dodao je Vojinović.

Stigao je odgovor iz Podgorice:

“Na osnovu “ponoćnog” saopštenja koje je Milija Vojinović uputio preko medija, ovim putem ga pozivamo da se prestane baviti prozivkama našeg kluba i ljudi koji sjede u parteru, a mnoge od njih lično poznaje i da se okrene svom poslu i svojim odgovornostima.

Milija, ne uključujte se u ono čime ne treba da se bavite, prepustite nama vođenje kluba, Vaše je da regulišite suđenje i da predložite i što hitnije izmjenite sudijske liste koje ćete delegirati na narednoj skupštini ABA lige.

Savjetujemo Vas, Milija Vojinoviću, sportski direktore ABA lige, posvetite se svom poslu, stvari su Vam odavno izmakle kontroli! Ne dozvolite da ste dio prljavih stvari koje se dešavaju u ABA ligi”, piše u saopštenju Budućnosti.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author