Nikola Kalinić: Ne znam koga bih izdvojio kao najveću zvijezdu

Kalinić pred Barselonu.
Nikola Kalinić

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Nikola Kalinić krilni košarkaš Crvene zvezde govorio je pred meč četvrtog kola Evrolige.

Crvena zvezda, koja je jedini tim bez poraza u uvodna tri kola Evrolige, dočekuje Barselonu. U prošlom kolu crveno-bijeli su trijumfovali protiv bivšeg kluba Nikole Kalinića, sada slijedi duel sa još jedin klubom za koji je nastupao.

“Očekujemo dobru utakmicu, kao što uporno pričamo ovih par nedelja. Hoćemo da igramo što bolje, da se uigramo, postavimo dobre principe. To nam je cilj, da gradimo neke dobre navike koje će nam pomoći da pobjeđujemo što više. Dobar je momentum, u dobrom smo nizu, to navijači cijene i biće puna Beogradska arena.

Barselona je Barselona, uvijek… Sigurno da im je cilj Fajnal For, titula, šta god. Atletski su bolji ove godine s možda malo manje nekog iskustva određenih igrača u Evroligi, ali sigurno da su atletski potentni. Na nama je da kontrolišemo utakmicu i da pokušamo da odigramo ozbiljno kao prethodnih par utakmica“, rekao je Kalinić, koji je upitan da izdvoji nekog od igrača.

“Ne znam koga bih izdvojio kao najveću zvijezdu. U posljednjih nekoliko utakmica Kevin Panter igra odlično, ali imaju sastav gdje može da iskoči ko god. Imaju 12 izuzetnih igrača, tako da ne bih nikoga izdvajao. Panter, Veseli, Laprovitola, znaju da igraju u ovakvim atmosferama i da se snalaze. Svi su veoma talentovani i mogu da te zaspu sa 15-20 poena”.

Crvena zvezda je odlično počela sezonu u Evroligi i apetiti rastu.

“Rano je još pričati da li je još kliknulo nešto ili nije. Sve je to lijepo, euforija, osvajamo i sve ostalo, ali tek je oktobar, treba biti strpljiv. Nismo prešli u Novu godinu, skapirali smo šta trener traži od nas, uloge, sve liježe na mjesto. Vjerovatno kraće pripreme da su uzrok lošijih startova u domaćim ligama, ali sada svi hvataju zalet.

Cilj nam je da igramo dobro, da gradimo dobre odnose, štitimo i branimo jedni druge, što ne garantuje dobre rezultate, ali sigurno nam povećava šanse. Imam previše bivših klubova (smijeh). Sigurno da je drugačije kada igraš protiv nekih lica kada si s nekim do juče dijelio svlačionicu, zbog toga može da bude malo nezgodnije, ali izađeš na teren i to je to.

Prije utakmice odeš na piće, ispričaš se ili šta god, barem u mom slučaju. Profesionalci. Na to pitanje uvijek isto odgovaram, lijepo je, ali profesionalac ima posao da igra što bolje. Ako dozvoliš da te sve to dekoncentriše, to je onda katastrofa”, završio je Nikola Kalinić.

Meč četvrtog kola Evrolige Crvena zvezda-Barselona na programu je u petak od 20 časova.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author