Crvena zvezda počinje iz Pariza

Pariz prvi rival.
Crvena zvezda

foto: Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Crvena zvezda novu sezonu u Evroligi počinje iz Pariza.

Pariz će odigrati prvu, istorijsku utakmicu u Evroligi. Dio istorije biće i Crvena zvezda koja je gost ekipi Tijaga Splitera u prvom kolu. Tim Janisa Sferopulosa biće bez Miloša Teodosića, koji odrađuje suspenziju od dvije utakmice i povrijeđenog kapitena Branka Lazića.

„Pariz je tim koji igra sa mnogo entuzijazma, posebno sada kada igraju prvu utakmicu, tako da će biti dodatno motivisani. Mi treniramo već nekoliko dana i spremamo se za njihovu odbranu, odnosno za napad. Znamo njihove snage i pokušaćemo da poremetimo sve što oni žele da urade u napadu. U odbrani vrše veliki pritisak, pa moramo biti veoma fokusirani na njihovu pik-end-rol odbranu i sve sitne detalje bitne za igru, kako bismo donosili prave odluke i napadali ih na pravi način.

Još uvijek gradimo timsku hemiju i uloge. Važno je da svi budu tu i pomognu, jer su mi svi bitni za ove utakmice. Timu su potrebni svi igrači, i svi moraju biti spremni da daju maksimum kad god i kako god ih upotrijebim”, rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Evroliga počinje: Igraj tikete u Meridianu za dio od 5.000 KM

Ognjen Dobrić želi da njegov tim pobjedom počne novu eroligašku sezonu.

“Jako bitan meč za nas, da otvorimo sezonu kako treba. Nismo ABA ligu otvorili na najbolji mogući način. Želim da to ispravimo i da ne krenemo tako u Evorligi. Što se tiče ekipe Pariza, ekipa koja igra sa velikom energijom i koja igra na veliki broj posjeda i poena. Ako želimo da dođemo do pobjede, mislim da to moramo da im uskratimo i da malo usporimo igru i da igramo na naš način.

Ako igrate u njihovom ritmu, mogu da pobijede bilo koga, i da daju sto poena. Imaju energiju i uzbuđeni su što igraju Evroligu. Daće sto posto, moramo da ih usporimo i uvedemo u naš ritam”, rekao je Dobrić.

Meč Pariz-Crvena zvezda na programu je u petak i počinje u 21:00.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author