Mihailo Pavićević: Odakle mi snage? Ove godine, snagu mi je dao moj brat

Pavićević o problemima i motivu.
Mihailo Pavićević

foto: aba league/ Dragana Stjepaović

Mihailo Pavićević govorio je nakon utakmice protiv Crvene zvezde.

Šampion ABA lige u drugom kolu pobijedio je Mornar 91:72. Trener ekipe iz Bara Mihailo Pavićević govorio je o situaciji u svom timu.

,,Drago mi je što vas vidim. Bile su velike šanse da se ne vidimo u ovakvom sastavu. To je iza nas. Sad smo fokusirani da iskoristimo svaki trening i utakmicu kako bismo unaprijedili igru. Čestitke rivalu na više nego zasluženoj pobjedi, a ujedno im želim uspješnu sezonu na svim frontovima.

Moji igrači su me prijatno iznenadili. Nisam očekivao ni blizu ovakav otpor Crvenoj zvezdi. Pogotovo što smo imali sedam-osam treninga prije početka prvenstva. Potpuno novi tim”, istakao je Pavićević, koji ima kompletno novi tim.

“Tokom utakmice pogrešim imena, sve su novi igrači. Ne u hodu, nego u sprintu pokušavam da vidim šta ko može. U jednom dijelu ova igra večeras daje mi za pravo da smo na dobrom putu. Dobra je atmosfera, zaista sam zadovoljan. Raspored je težak, ali u ovoj situaciji nije moglo bolje.

Mnogo sam srećan i ponosan na sve što smo uradili ovog ljeta da bismo spasili klub i da bi i u Baru i u Crnoj Gori ljubitelji košarke imali priliku da gledaju Partizan i Crvenu zvezdu, kao i ostale. Nećemo klonuti, idemo dalje. Nadam se da će se košarka igrati u Baru i posle nas. Svima je drago da dođu tu i igraju.”

U prvom kolu od Budućnosti su na domaćem terenu izgubili sa čak 47 poena razlike.

,,Samo jedan nije igrao protiv Budućnosti, Alen je stigao dan pred Beograd. Svi ostali su bili tu, ali smo se tek skupili i nismo znali gdje ‘udaramo’. Cilj je da stabilizujemo igru, da se uigramo i probamo da pobijedimo utakmice koje su nam bitnije. Ove druge da iskoristimo za podizanje nivoa. Duga je liga, ne bih unaprijed govorio koliko možemo. Osnovni cilj je da zadržimao abaligaški status.”

Koliko je teško to što stalno gradi novi tim i odakle mu snage?

,,Volio bih da pravim ekipu na duže staze. Odakle mi snage? Ove godine, snagu mi je dao moj brat. Večeras je bila komična situacija. Dva igrača sa koledža, prvi put u Evropi. Oni ne znaju pravila i nisam stigao sve da im objasnim. Vrijeme nam je najbitniji faktor. Ne može čudo preko noći. Smanjili smo greške i osnovni cilj je bio da ne napravimo grešku kao protiv Budućnosti i jurnjavu.

Raznijeli su nas. Da smo tako igrali protiv Crvene zvezde, bilo bi još gore. U većem dijelu utakmice bili smo fokusirani na plan igre. Nisam mađioničar, samo vremena treba. Imamo interesantnu ekipu”, naveo je Mihailo Pavićević.

Mornar u narednom kolu dočekuje Cedevita Olimpiju.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author