Poznati treneri i sastavi ekipa na Memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića

Poznati sastavi
Dražen Petrović

printscreen

Poznato je koji igrači će nastupiti na Memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića.

Meč je na programu petog septembra u zagrebačkoj Areni.

Na LED terenu koji će prvi put biti postavljen u Hrvatskoj, zaigraće Hrvatska reprezentacija sa jedne strane te Tim Dražen sastavljen od evropskih zvijezda.


Za hrvatsku reprezentaciju igraće: Goran Filipović, Martin Junaković, Krešimir Radovčić, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Krešimir Ljubičić, Roko Prkačin i Danko Branković.

U Timu Dražen igraće: Marselinjo Uertas, Šejn Larkin, Nenad Dimitrijević, Džanan Musa, Andreas Obst, Vanja Marinković, Jaka Blažič, Tornike Šengelia, Dejšon Pjer, Valter Tavares, Matijas Lesor i Boban Marjanović.

“Izuzetno je bitno da smo jučerašnjim danom uspjeli zatvoriti selekciju Tima Dražen. Zahvala svim evroligaškim klubovima koji su pustili svoje igrače, zahvalnost KK Cedevita Olimpija i klubu La Laguna Tenerife. U zadnjih par dana nam je poznati agent agent Miško Ražnatović pomogao da dovedemo Andre Obsta i Bobana Marjanovića. Tim Dražen će biti izuzetno moćan i samim tim možemo potvrditi pravi spektakl na utakmici”, rekao je Aleksandar Petrović, predsjednik Nadzornog odbora Udruženja Dražen Petrović.

Ističe da je od Željka Obradovića i Nevena Spahije, koji će predvoditi Tim Dražen i Josipa Sesara selektora Hrvatske tražio da utakmica bude u skladu sa Draženovom radnom etikom.

”Svi znamo kakav je bio Dražen i po kojim je načelima funkcionisao, kakva mu je bila radna etika. Stoga sam i od Željka Obradovića i Nevena Spahije, koji će voditi ‘Tim Dražen’, ali i od našeg selektora Josipa Sesara tražio da to bude prava, takmičarska utakmica, ali cijeli događaj neće biti fokusiran samo na utakmicu”.

Događaj bi trebalo da uveličaju imena kao što su Nikos Galis i Svetislav Pešić:

”Imamo cijeli niz uglednih gostiju, pokrivene su delegacije svih klubova u kojima je igrao Dražen na visokom nivou. Biće tu Draženovi saigrači iz one najdominantnije generacije koja je 1989. osvojila Evrobasket u Zagrebu, a posebna će priča biti ona ekipa iz Barselone 1992, reprezentacija Hrvatske koja je igrala finale s ‘drim timom’ i kojoj je Dražen bio kapiten, ta će generacija biti središte cijele priče, kao poruka o Draženovoj ostavštini.

Biće uz teren i legende iz Draženovog vremena, poput Nikosa Galisa, Panajotisa Janakisa… Biće tu i svi živi Draženovi treneri, ali i neki koji su usko vezani za te generacije igrača, a i danas su aktivni poput Svetislava Pešića, selektora Srbije…

Recimo da će delegacija Draženovog prvog kluba, Šibenke biti u vrlo jakom sastavu, u kojem će biti Draženov kapiten Marelja, zatim Šiši, Predrag Šarić, da ga ljudi vide i kao bivšeg velikog igrača, a ne samo oca, biće to i Miro Jurić koji je držao Draženu govor na pogrebu, a u toj delegaciji će biti i Zoran Slavnić i Vlade Đurović”, otkrio je Aleksandar Petrović.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author