Svetislav Pešić: Vas zanima samo da li Jokić igra ili ne, a ja objašnjavam Australiju koja je fantastična ekipa

Svetislav Pešić

foto: FIBA

Svetislav Pešić obratio se medijima nakon plasmana Srbije u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.

Srbija je nadoknadila zaostatak od 24 poen, što je najveći povratak u istoriji Olimpijskih igara, i pobijedila Australiju 95:90.

“Vidjeli ste utakmicu, počeli smo pod velikim pritiskom. Svaka eliminaciona utakmica je teška sa psihološkog aspekta. U principu, većina misli da je mnogo važno da budeš opušten, odnosno ne opušten već da u napadu donosiš odluke sa samopouzdanjem, ipak je totalno obrnuta situacija.

Prvi put da smo pod tim pritiskom zbog značaja utakmice doživjeli da nam noge otkažu, nismo uspjeli ni faul da napravimo. Ne samo zbog toga što su Mils i Gidi fantastični, pritom nam je Mils ubacio 20 poena za 12 minuta, pa do kraja još šest, već ti je potrebno samopouzdanje za odbranu“, rekao je Pešić i nastavio:

“Tu smo totalno podbacili, a oni su to iskoristili i vidjeli ste kako su napali naše spoljne igrače, a mi u napadu nismo mogli da pronađemo nikakvo rješenje za njihovu agresivnu odbranu. Pretvorili smo se u pratioce igre. Sreća je da u košarci postoje dva poluvremena, da smo mogli da se presaberemo. Pokazali smo ponos i karakter. Moram da kažem da je bilo tako da ne znam šta je bolje.

Da li da loše počneš, pa da se digneš ili da sve vrijeme držiš kontinuitet. Ja sam prije za ovo drugo, ali ponekad je potrebno da doživiš i ovakvu utakmicu. Vas ne zanima ono što ja pričam o košarci, vas zanima samo da li Jokić igra ili ne igra, a ja objašnjavam Australiju koja je fantastična ekipa. Da nismo promijenili odbranu i da momci nisu pokazali dodatnu želju za pobjedu, mi bismo izgubili”.

Ranije danas Njemačka je obezbijedila polufinale pobijedivši Grčku.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author